La llibreria la Gavina tanca 42 anys després

Palamós

Data: 01/09/2019

El passat dissabte va ser l'últim dia que la llibreria La Gavina va obrir les portes als seus clients. La dificultat a l'hora de mantenir el negoci ha obligat la seva propietària, Montse Cargol, a abaixar la persiana després d'haver format part de la història de Palamós durant 42 anys. 

Montse Cargol ha explicat a diversos mitjans que és una decisió presa a contracor perquè hi ha molt sentiment darrera el negoci, però que és molt complicat mantenir-lo. 

En aquest dia del tancament han estat molts els clients i veins que han anat a la llibreria per saludar la Montse i la Mònica, comprar l'últim llibre a l'establiment i acomiadar-se d'un d'aquells negocis que fan poble. 

El tancament de la llibreria la Gavina no és l'únic. Els hàbits de lectura minven, la venda online és una competència ferotge i la pirateria per la lectura en formats digitals impera en un escenari on la venda de llibres en paper es veu clarament afectat. Fa tot just un any la llibreria La Tralla de Vic també va tancar amb el mateix nombre d'anys d'història: 42. 

De la mateixa manera, ja fa anys que els editors espanyols es queixen de la davallada de la venda de llibres i de la impossibilitat del sector editorial de reinventar-se. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura