La Festa Major de La Bisbal arriba plagada d'activitats

La Festa Major de La Bisbal arriba plagada d'activitats
La Bisbal d'Empordà

Data: 12/08/2019

La Bisbal d'Empordà es prepara per la seva setmana de Festa Major, una de les celebracions més importants del seu tipus a la comarca i amb una de les programacions d'actes populars, culturals i festius més extenses de l'estiu. 

Tradicions: El trencament del càntir obre la festa

Com sempre la setmana gran bisbalenca comença amb el trencament del càntir.  “Dins del càntir hi ha una festa i per això l’hem de trencar!”, diu el vers. Aquest acte estrena la festa a mode de "chupinazo" i té lloc sempre el 14 d'agost a les 18.00. Com sempre els encarregats de trencar-lo, en ple pregó, se sabran al moment. Llavors arrencarà la cercavila de gegants i bestiari de colles bisbalenques i dels municipis del voltant.

L'endemà, el 15, dia de Festa Major, arrenca amb ofici solemne a les dotze a la parròquia de Santa Maria. Un cop finalitzat hi haurà l'entrada solemne i el ball de l'àliga , la baixada i la passejada dels eguici històric. A partir de les 21.26 hores serà el torn de la tronada i la Promenade du Dragon, la cercavila nocturna organitzada pels Dracs, que finalitza amb el ball de l'Hora. 

El dia 16 és conegut com el dia del plat fort a La Bisbal: a les 21.58 el correfoc començarà a la plaça del Castell.

El dia 18 l'Àliga, que enguany celebra els seus 400 anys, convida la mulassa de La Bisbal a una cercavila a les 11.45h seguida d'un vermut de Fi de Festa. Tanca, a la nit, el correfoc Xiqui. 

Més concerts a barraques que mai

Enguany hi haurà programació de música en directe en quatre de les cinc nits a barrques, al Passeig. Hi passaran noms com Mafalda i Festucs (14 d'agost), Double Jabs i Rude Teo (15), Estesos Combo i Bad Mongos (17) i Retrotown Faristol, Jellyfish Skay i l'Indivendres Band (18). 

L'Espai Voltors, una proposta cada cop més potent

L'Espai Voltors que l'entitat Els Voltors organitza al pati de l'escola Mas Clarà ve carregat d'oferta: hi haurà actuacions musicals de molts noms. Alguns dels més destacats són The Best Of, Double Chick, El Último Veneno, Litus3, Sense Sal, Orquestra Maribel, Kharloss Selektah o el cap de cartell, Mishima. A més complementen el seu programa propi amb activitats com festa de l'escuma, circ, 'La Veu' o el Wine&Music. 

La música, protagonista

A part dels concerts abans mencionats destaquen altres oferiments musicals com el festival de música electrònica 'Pulse' (14 d'agost), cobla amb la Principal del Llobregat (15 d'agost), Miquel Abras (15 d'agost), el vermut de cuits amb Molina! i Indivendres Djs (16 agost), sardanes amb la Cobla Bisbal Jove i la Cobla de l'Escola Municipal de Música (16 i 17 d'agost), concert infantil amb Xiula! (16 agost) o Miquel del Roig (18 agost). 

Paper de pes de l'esport 

Durant els dies de la Festa, bisbalenques i bisbalencs podran gaudir d’activitats com el Campionat Individual d’Escacs per a nens de fins a 12 any (el dijous 15 d’agost, a les 10 h). El dissabte 17 d'agost es farà la Cursa americana de la Bisbal per als petits (a partir de les 9 h, darrere el camp de futbol), el XII Campionat de Tennis Taula (també a les 9 h, al Pavelló Firal), o el Partit de Bàsquet de Festa Major que marcarà la presentació de la nova temporada del Bisbal Bàsquet (a les 18.30 h, al Pavelló d’Esports). Per acabar-ho d’adobar el darrer dia de la Festa, diumenge 18 d’agost, hi haurà una masterclass de ioga dirigida per Maria Abras, organitzada pels Voltors a l’Espai (pista del Mas Clarà, a les 18.45 h); i un partit de futbol entre l’Atlètic Bisbalenc i el Quart (a les 20 h, al camp de futbol).


EL PROGRAMA COMPLET ES POT VISITAR A 

http://www.labisbal.cat/documents/noticia/noticia1187.pdf

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura