Unes 100.000 persones han presenciat la rua de carrosses i comparses de Platja d'Aro

La gran rua de carrosses i comparses ha omplert aquest dissabte les avingudes de Cavall Bernat i s'Agaró de Platja d'Aro. Feia dos anys que el municipi no celebrava el Carnaval sense restriccions, i per això, s'ha registrat una alta participació amb 61 colles i gairebé 4.500 figurants.

Els noranta integrants de la Carnavalesca d'Olot i Castellfollit de la Roca han estat els grans triomfadors de la jornada. A través de la proposta 'La bellesa del verí', han obtingut el primer premi de carrossa gran i millor disfressa a la rua de Carnaval de Platja d'Aro. Indumentària amb lluentons i unes imponents cues d'escorpins han copsat la posada en escena d'aquests participants de la Garrotxa. 

En canvi, els castellarencs i castellarenques de La Banda del Patí han aplegat la puntuació més elevada en la categoria de carrossa petita. Il·luminada amb un cor i un molí ja es deixava entreveure la temàtica de cabaret, focalitzada en el famós local parisenc Moulin Rouge.

La coreografia de l'Associació Carnavalesca Dakidallà ha estat reconeguda com a millor comparsa. Gairebé una vuitantena de persones, provinents de Santa Cristina d'Aro, han ballat a l'uníson la proposta d'arrels marineres titulada 'Tocat i enfonsat!, o no?'.

El guardó als més novells ha caigut en mans d'una colla d'Olot, en particular, al Team Carnaval LQP. Ha estat la primera vegada que els seus cinquanta figurants desfilaven per la rua i han presentat, enfundats en vestits de felins, la idea 'Musical Cats' .

Pel que fa a les millors formacions locals han estat reconeguts Els Pimpons amb 'Som Mito-lògics', La Banda del Pati, I a tu què t'importa, Anem de Conya, Somos los que Somos i Vas Dat.

Han sigut aproximadament unes cinc hores de rua, que han aplegat la presència de 61 colles i gairebé 4.500 participants. La popularitat del Carnaval és tal, que dels 10.500 habitants empadronats, aquest dissabte Platja d'Aro ha acollit a unes 100.000 persones, segons dades del consistori.


Consulta el conjunt de guardons dotats amb 8.000 euros
Carrossa Gran: La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca (1a-536 punts), Mar i Muntanya de Santa Cristina d’Aro (2a-506), La Santjoanenca de Sant Joan les Fonts (3a-453), Blaus i Companyia de Santa Cristina d’Aro (4a-435) i Els Pimpons de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró (5a-421)

Carrossa Petita: La Banda del Pati de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró (1a-403 punts), Golfo’s de Sant Feliu de Guíxols (2a-377), Torrats de Sant Feliu de Guíxols (3a-350), I a tu què t’importa de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró (4a-329), i Anem de Conya de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró (5a-319)

Comparsa: Associació Carnavalesca Dakidallà de Santa Cristina d’Aro (1a-368 punts), Els Emmaskarats d’Olot (2a-345), Colla Tramuntana de Sant Feliu de Guíxols (3a-307), Els Caganers Alegres Santa Cristina d’Aro (4a-282) i Gínjol d’en Bas de Sant Esteve d’en Bas (5a-278)

Disfressa (compatible amb totes les categories anteriors): La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca (1a-148 punts), Associació Carnavalesca Dakidallà de Santa Cristina d’Aro (2a-144), Mar i Muntanya de Santa Cristina d’Aro (3a-141), Golfo’s de Sant Feliu de Guíxols (4a-140), i La Santjoanenca de Sant Joan les Fonts (5a-139)

Colla Debutant (Premi únic): Team Carnaval LQP de Sant Esteve d’en Bas (249 punts)

Colles Locals de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró: Els Pimpons (1a-421 punts), La Banda del Pati (2a-403), I a tu què t’importa (3a-329), Anem de Conya (4a-319); i Somos los que Somos i Vas Dat (5a ex aequo-318)


 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura