El festival Ítaca deixa alts beneficis econòmics durant Sant Joan

Torroella de Montgrí

Data: 05/07/2019

Aquest cap de setmana es tanca la setena edició del festival de música Ítaca Cultura i Acció i a falta de les darreres actuacions des del Festival valoren molt positivament l'impacte econòmic que van tenir els concerts més multitudinaris del festival, el cap de setmana de Sant Joan.

Una enquesta que es va enviar per internet als assistents del Ítaca Sant Joan diu que el 70% dels espectadors van passar la nit a l'Estartit i que prop d'un 10%, la van passar a municipis propers. També és significant que un 78% mengés, com a mínim un àpat, en algun restaurant de la localitat. Un 8,2% va menjar en pobles del costat.

Un altre fet que destaca l'enquesta és la procedència dels espectadors. La majoria de públic, concretament el 53,2%, és de comarques barcelonines mentre que el  41,1% és de Girona. La resta ve de Tarragona, Lleida i altres comunitats com el País Basc, Madrid, Illes Balears i la Comunitat Valenciana.

La productora gironina Link Produccions i l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit, els dos organitzadors del festival, ja s'han reunit no només per analitzar aquesta edició, sinó que ja han pensat millores per la de l'any vinent. Algunes d'aquestes millores són una millor oferta per l'aparcament, més comoditat a la zona de concert i l'eliminació de l'ús de plàstic per fer l'esdeveniment més sostenible i ajudar al medi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura