El Museu del Suro instal·la un plafó informatiu al Dolmen de Can Mina Dels Torrents

El Museu del Suro instal·la un plafó informatiu al Dolmen de Can Mina Dels Torrents
Palafrugell

Data: 05/12/2018

El Museu del Suro ha instal·lat recentment un plafó informatiu al dolmen de Can Mina dels Torrents a Palafrugell. El plafó conté informació sobre l’origen i l’estructura d’aquest sepulcre megalític, en quatre idiomes.

Aquest element megalític suposa un testimoni de la primera ocupació de la muntanya de Sant Sebastià. Va estar excavat l’any 1964 per Lluís Esteva, i es tracta d'un possible sepulcre de corredor de cambra subcircular aprofundida artificialment, fet de lloses de granit i amb restes, cada dia menys evidents, del túmul de tendència circular que l'envoltava.

El dolmen de Can Mina dels Torrents és un sepulcre megalític situat en el paratge dels Torrents, del municipi de Palafrugell. Es troba situat en el vessant nord del puig de Rais, en els terrenys de la finca de Can Mina dels Torrents, d'on pren aquest nom. El seu entorn està envoltat de bosc de pins.

Es tracta d'un dolmen de cambra poligonal, sense corredor. La roca natural està rebaixada artificialment, de forma irregular a l'interior de la cambra. La longitud màxima a l'interior és de 2,10 m i l'amplada màxima interior és d'1,60 m. La coberta és d'una sola peça i tapa tota la cambra. No se'n conserva ni el túmul ni el cromlec.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia