Castelló i Resclosa, nous campions de Catalunya d'enganxe

Torroella de Montgrí

Data: 30/10/2017

Jordi Castelló és el nou campió de Catalunya d'enganxe en la categoria Llimoneres i Ramón Resclosa el campió en la categoria Tronc. Ells han estat els guanyadors del campionat de Catalunya celebrat aquest cap de setmana al Mas Paguina, a les instal·lacions del Club Hípic Estartit Torrella de Montgrí. Fa un mes i mig aquest recinte va estrenar una nova pista per enganxes amb la II Combinada Medes-Montgrí i aquest passat cap de setmana s'ha estrenat amb la màxima competició a Catalunya de la modalitat d’Enganxe.

En total 11 cotxers van participar al campionat i 8 més ho van fer fora de concurs en la modalitat Open. Tots ells van haver de superar 3 proves, dissabte al mati la de doma, a la tarda la de manejabilitat i diumenge la marató. Els guanyadors són els que millor puntuació van fer a les 3 proves.

L’Enganxe és una disciplina ancestral que uneix cavall i carruatge. Ja utilitzada per els egipcis com a instrument bèlic, van ser els romans els introductors de I’enganxe de competició amb les curses de quàdriguess. Actualment, l'objecte de les competicions és refIexar la doma i forma física dels cavalls juntament amb I'habilitat del cotxer. És una disciplina minoritària pels costos que suposa. Qui la practica necessita un o dos caballs, el remolc per moure'ls i un parell de carruatges.

Els carruatges de competició tenen habitualment quatre rodes, i el nombre de cavalls diferencia el tipus d'enganxe: Es diuen Llimoneres si porten un sol cavall, Troncs si aparellen dos cavalls, i Quartes si enganxan quatre cavalls. 

El proper cap de setmana se celebrarà a Platja d'Aro el campionat de Catalunya de Trec enganxat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports