Salvem la Pineda d'en Gori presenta un recurs de reposició per aturar l'urbanització

Salvem la Pineda d'en Gori presenta un recurs de reposició per aturar l'urbanització
Palamós

Data: 09/10/2018

La Plataforma Salvem La Pineda d'en Gori ha presentat un recurs de reposició contra la llicència per construir 48 pisos de luxe en aquest paratge de Palamós.

L'entitat reclama que s'anul·li el permís d'obres perquè "no segueix la normativa" ja que "no té l'informe perceptiu de la Generalitat" i també perquè "vulnera el POUM i la llei de patrimoni".

Una de les darreres parcel·les urbanitzables verges de la costa

La parcel·la on s'aixeca la promoció de luxe és una de las darreres urbanitzables de Palamós i limita amb el Bé Cultural d'Interés Nacional de S'Alguer. Les obres ja han començat en un dels dos blocs de 24 apartaments de luxe amb dues piscines, zones de solàrium, espai enjardinat i vial per accedir-hi que s'aixecaran.

El POUM del 1986 va delimitar l'espai com a urbanitzable i posteriors revisions l'han anat reduint fins a la finca actual. Des del consistori afirmen que administrativament no poden fer res per aturar la construcció sense el perill de caure en litigis judicials que podrien arribar a costar molts diners a les arques municipals.

Els ecologistes creuen que vulnera la normativa

Ben diferent ho veu la plataforma ecologista, integrada dins el conglomerat de grups SOS Costa Brava. Pels ambientalistes hi ha certs aspectes de l'urbanització que no compten amb informes favorables de la Generalitat i vulneren elements com l'impacte paisatgístic del complex i l'ocupació màxima de la construcció, més gran del que marca la llei.

Adverteixen que si no s'atén el seu recurs de reposició portaran el cas al Contenciós-Administratiu.

Notícies relacionades


SOS Costa Brava no veu justificat el temor a indemnitzacions en el cas d'aturar promocions (26-09-2018)
Neix SOS Costa Brava (04-08-2018)
Comencen les obres dels 48 apartaments de luxe a la Pineda d'en Gori (05-04-2018)
La plataforma Salvem la Pineda d'en Gori es manifesta als carrers de Palamós (01-04-2018)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient