Begur presenta al·legacions contra la sanció de l'ACA

Begur

Data: 13/12/2023

L'Ajuntament de Begur ha decidit presentar al·legacions a la sanció que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha traslladat al consistori. En un comunicat, l'Ajuntament recorda que ha estat "pioner" a l'hora d'impulsar mesures per frenar els consums excessius al municipi.

Després que l'Agència Catalana de l'Aigua hagi sancionat a l'Ajuntament de Begur amb més de 54.000 euros per haver excedit el consum d'aigua durant l'excepcionalitat per sequera, ara el consistori ha presentat al·legacions. L'equip de govern veu "injusta" la multa i assegura en un comunicat que s'ha "compromès des del primer dia " amb la sequera.

En aquest sentit, l'Ajuntament subratlla que s'han anat informant els veïns i veïnes de les mesures i consells antisequera, s'han fet reunions informatives als barris i s'han obert procediments sancionadors als infractors. De fet, actualment s'estan tramitant més de 65 expedients. També asseguren que el municipi ha estat "pioner" en la posada en marxa d'un seguit de mesures per fomentar l'estalvi d'aigua i evitar els consums excessius dels usuaris. Per exemple, l'elaboració d'una ordenança específica d'estalvi d'aigua, que al pròxim mes de gener es durà al ple municipal per a la seva aprovació inicial, la instal·lació de limitadors als usuaris amb consums excessius, la reducció de la pressió a la xarxa d'abastament d'aigua o la modificació que es vol dur a terme en el tercer tram de la tarifa de l'aigua, per encarir la factura a aquells qui més consumeixen (en concret, aplicant una quota de 8 euros per metre cúbic a aquelles llars que tinguin un consum superior als 30), entre altres mesures.

Finalment, l'Ajuntament també recorda que està efectuant des de l'any 2019 una forta inversió per millorar la xarxa arterial i de distribució de l'aigua, i també ha confeccionat el Pla Director d'Abastament d'Aigua Potable, que preveu inversions fins als 13.000.000. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política