L'Ajuntament de Palafrugell aprova un pressupost de 45'2 MEUR

Palafrugell

Data: 29/11/2022

L'Ajuntament de Palafrugell ha aprovat inicialment el pressupost per a l'exercici de l'any 2023. El seu import és de 45'2 milions d'euros, xifra que suposa un increment de 3'5 milions d'euros respecte a l'actual.

El pressupost de l'Ajuntament de Palafrugell es va aprovar amb els únics vots a favor de l'equip de govern conformat per Junts, Esquerra Republicana i Som Gent del Poble. Els comptes ascendeixen als 45,2 milions d'euros, i si es fa la comparativa, s'incrementa en un 8'5% respecte al document vigent.

Els seus objectius, segons es va detallar en el plenari d'aquest novembre, es centren en la millora dels serveis públics, el foment de l'activitat econòmica, així com prestar serveis assistencials a les persones desfavorides. Des de la regidoria d'hisenda també es va puntualitzar que la incertesa econòmica ha condicionat l'elaboració del pressupost.

L'annex d'inversions està dotat amb 2'8 milions d'euros. Si es posa la lupa entre els seus projectes, destaquen les obres a l'antiga biblioteca de Can Bech amb una partida de 600 mil euros, el tractament urbà del sector Punta d'en Blanc amb 150 mil o la implementació d'energies renovables amb 160 mil.

En el capítol de despeses, el personal copsa uns 16 milions d'euros, xifra que desemboca en un increment del 9'5% respecte enguany. Paral·lelament, el cost derivat dels béns i els serveis ascendeix als 22 milions, un creixement del 8,23%.

Els grups a l'oposició de Ciutadans, Palafrugell En Comú i PSC hi van votar en contra. Les dues primeres formacions van criticar la pujada d'impostos i "ser un pressupost de mínims". Els socialistes, en canvi, van posar l'accent en un desacord en les prioritats.

Els comptes es van aprovar de manera inicial en el plenari extraordinari de la setmana passada. Es van registrar els 12 vots a favor de l'equip de govern i els 9 en contra de l'oposició. 


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política