La Bisbal deriva 130.000 euros del pressupost a subvencions amb motiu de la Covid-19

INTERVENEN: Xavier Dilmé, Tots x La Bisbal / Òscar Aparicio, PSC / Cati Vilà, JxCat-Compromís / Pere Maruny, regidor adjunt de Promoció i Desenvolupament

El ple municipal del mes de maig a La Bisbal d'Empordà, celebrat de forma telemàtica aquest dimarts, va aprovar una modifcació en el pressupost de 130.000 euros que aniran destinats a subvencions per afrontar la crisi sanitària, econòmica i social de la Covid-19. 

Aquests 130.00 euros es dividiran en tres blocs: 10.000 aniran a despeses generals, 50.000 a acció social i ciutadana, i els 70.000 restants a mesures per al desenvolupament econòmic local. D'aquests, entre diverses iniciatives, destaquen els 45.000 per a subvencions extraordinàries a comerços i autònoms. El global dels diners s'obtindran de partides que estaven previstes i que han quedat aturades amb la situació actual com, per exemple, patrocinis d'esdeveniments o despeses de serveis en espais públics ara tancats. 

Precisament, malgrat que totes les forces polítiques del consistori hi van votar a favor, els partits de l'oposició van matisar al govern local que els 70.000 euros en matèria d'activació ecnòmica es queden curts i s'hauria d'haver tocat més el pressupost, a més d'haver concretat més en la destinació dels diners.

El govern va respondre que tots els grans esdeveniments als que destina recursos econòmics al llarg d'aquest any, com poden ser la Fira del Circ, la Festa Major o la Biennal del Terracotta Museu, no s'han tocat encara. Més endavant, si se suspenguessin o patissin canvis, serien una possible font d'on treure més finançament. 

Amb tot això, el debat va servir per treure a la llum que la 25ª Fira del Circ sofrirà importants modificacions, tant a nivell de calendari com de manca d'sponsors i que properament es farà una roda de premsa al respecte. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política