Santa Cristina farà una auditoria energètica als equipaments municipals

Intervenen: David Segarra, Regidor de Medi Ambient; Sònia Pujol, Portaveu Guanyarem

Santa Cristina d'Aro elaborarà una auditoria energètica als seus edificis i equipaments municipals així com a l'enllumenat públic. Es tracta d'un primer pas per redactar un pla de mesures per fer front a l'emergència climàtica des del municipi.

El ple va validar aquest primer pas amb unanimitat de tots els grups que, amb matisos, van aplaudir una proposta que l'equip de Govern vol que es faci amb participació del veïnat i les entitats i que està relacionada també amb la realització d'un catàleg d'elements d'interés natural.

Equipaments municipals afectats

L'Auditoria posarà la lupa sobre l'Espai Ridaura, el Pavelló Municipal, el Camp de Futbol, l'Escola Pedralta i l'Escola Bressol. Es visitaran els edificis, se'n recolliran les dades, es farà una diagnosi de les millores possibles, les inversions que s'haurien de realitzar i l'estalvi que es pot aconseguir a llarg termini. El mateix procés es farà per l'enllumenat públic.

L'objectiu final és tenir una fotografia de la situació actual per plantejar polítiques transversals de foment de les energies renovables, la mobilitat sostenible i l'eficiència energètica.

Guanyarem proposa licitar un contracte de rendiment garantit

PSC, C's i Guanyarem van aplaudir i recolzar la mesura. El portaveu taronja, Vito Garcia, va demanar fixar les conclusions d'aquesta auditoria al planajament urbanístic i els Comuns van apuntar a la idea de licitar un contracte energètic amb rendiment garantit.

El Govern per la seva banda es va mostrar obert a introduir millores i escoltar propostes alhora d'elaborar les polítiques concretes que emanin del pla.

Rebuig a una moció que vinculava CDR i terrorisme

En un altre ordre de coses el ple va rebutjar una moció de C's que vinculava els CDRs i els partits independentistes al terrorisme i la violència i comparava la situació de Catalunya amb la del País Basc.

El PSC es va abstenir i la resta de partits hi van votar en contra. El Govern va respondre indignat contra aquesta vinculació mentre que els Comuns van trobar tant gros el que s'havia dit que es van limitar a rebutjar el text.

Marta Poyatos s'estrena

El PSC va estrenar portaveu després de la dimissió de Narcís Palahí. Marta Poyatos va prometre la Constitució i l'Estatut i va participar del seu primer ple recolzada per la plana major dels socialistes a la Vall d'Aro.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política