El Gran Recapte d'aliments tanca amb 427 tones recollides a les comarques gironines

El Gran Recapte d'aliments tanca amb 427 tones recollides a les comarques gironines
Baix Empordà

Data: 20/12/2018

L’última edició del Gran Recapte va aconseguir 427.000 quilos d’aliments a les comarques gironines, segons el recompte final del Banc dels Aliments. 

L'entitat fa una valoració positiva de la solidaritat de la societat gironina que, després de deu edicions de la campanya, manté el compromís d’ajudar les persones necessitades. Un centenar d’entitats benèfiques acreditades ja han començat a repartir els aliments recollits entre les 33.000 persones que atén el banc.

Més de 4.800 voluntaris

El Gran Recapte 2018 va mobilitzar 4.800 voluntaris a la demarcació que es van repartir pels 408 punts de recollida i també el magatzem que el Banc dels Aliments té a Girona. L’any passat el banc va repartir 2,76 milions de quilos de menjar, que vol dir que els aliments obtinguts gràcies al Gran Recapte només cobreixen les necessitats dels primers mesos de l’any. La resta d’aliments que es reparteixen provenen de donacions, de la recuperació d’aliments i de la Unió Europea.

A tot Catalunya el Gran Recapte va aconseguir 4,4 milions de quilos de menjar en 2.926 punts de recollida. Més de 90.000 quilos es van obtenir a través de les donacions en línia, un sistema que es va estrenar aquest any per arribar a nous perfils de donants. Una altra novetat és que es van fer servir 80.000 bosses reutilitzables per substituir les de plàstic.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat