Treball sanciona l'Hotel Hipócrates per tancar i deixar la plantilla a l'estacada

Inspecció de Treball dóna la raó a la plantilla en la seva demanda contra l'empresa gestora de l'hotelInspecció de Treball ha aixecat acta d'infracció contra l'empresa Stel Groc per 'falta d'ocupació efectiva' de l'Hotel Hipòcrates de Sant Feliu de Guíxols i dóna la raó als treballadors i treballadores que es van trobar el seu lloc de treball tancat a principis de gener.

Fonts del Departament de Treball han confirmat a TV Costa Brava que el document permet sancionar l'empresa gestora de l'hotel però més important aplana el camí a la plantilla que ha presentat una demanda judicial.  D'aquesta manera els treballadors i treballadores de l'Hotel Hipòcrates tenen un argument de pes a favor perquè la justícia obligui l'empresa acomiadar-los i pagar-los les indemnitzacions corresponents. D'aquesta manera podran buscar una nova feina i accedir al subsidi d'atur, cosa que ara no poden fer.


'Tirats al carrer' sense avís


A principis de gener els treballadors i treballadores fixes de l'Hotel Hipócrates van trobar-se l'accés tapiat en tornar de les vacances de nadal. Poc abans la propietat de l'edifici va ser adjudicada a una altra empresa pels problemes econòmics i deutes de Stel Groc.  La plantilla va trobar-se de cop al carrer, sense cap informació al respecte, veient com es desballestava l'Hotel i sense possibilitat ni de buscar feina ni d'accedir al Servei d'Ocupació de Catalunya, perquè teòricament tenien contracte en vigor ja que Stel Groc no havia comunicat mai el cessament de l'activitat.

Davant d'aquesta situació la plantilla va posar-se en mans d'advocats i va obrir una doble via. L'administrativa a través de la Inspecció de Treball i la judicial. La via administrativa ha acabat donant la raó a la plantilla i suposa un valuós argument per aconseguir l'ampara judicial.
 
NOTÍCIES RELACIONADES

Tanca l'Hotel Hipocrates i deixa tirada la plantilla i clientela que havia fet reserva (17-01-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia