Santa Cristina redueix l'edificabilitat en el nou POUM

Intervenen: Xavier Canosa, Arquitecte equip redacció POUM; Josep Xifra, regidor d'Urbanisme

El planejament compleix amb la sentència contra el POUM del 2008 i s'adapta a les exigències del PDU Costa Brava

Santa Cristina d’Aro desclassifica més de 200 hectàrees de sòls urbanitzables en un nou POUM aprovat per unanimitat i que té en compte tant la sentència contra el planejament vigent com el PDU de la Costa Brava.

El document ha estat un treball llarg i precís que va arrencar el 2018 i que ha tingut unes 232 reunions ciutadanes.

El planejament urbanístic no només ha tingut en compte la sentència judicial i el PDU sinó també les perspectives de creixement demogràfic adaptades a les crisis del 2008 i la vigent, les tendències urbanístiques de protecció del medi ambient i patrimoni natural i també el risc d’inundabilitat actualitzada a l’emergència climàtica.


Reducció dràstica del creixement

El POUM redueix de forma dràstica el creixement urbanístic previst a Santa Cristina d’Aro amb 132 hectàrees de sól residencial desclassificades en virtut de la sentència. 43 per complir amb el PDU (bàsicament a les urbanitzacions de St Miquel Aro, Rosamar i Bell Repós); i  42 hectàrees de sòls industrials en zones inundables.

Traduït a edificabilitat d'habitatges són uns 4.600 dels quals poc menys de 4.000 ja estan construïts. Els altres són una zona nova a la zona del Ridaura amb potencial per unes 200 vivendes, el 35% de les quals de protecció oficial, i un miler d'habitatges potencials en solars urbans.

El POUM cristinenc preveu un municipi d'uns 6.000 habitants el 2030 i té un catàleg de masies i un de sòl no urbà.

Una solució per les urbanitzacions


Pel que fa a les urbanitzacions, de les que té Santa Cristina d'Aro dues estan recepcionades per l'Ajuntament i a les altres set es preveuen solucions individualitzades amb seguiment i calendari d'actuacions per tal de ser aptes per ser recepcionades.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política