El Centre d'Interpretació de les Gavarres obrirà les portes al juliol

El Centre d'Interpretació de les Gavarres, a Calonge, està més a prop de ser una realitat. Des del 2016 que s'està treballant en aquest projecte i ara per fi es preveu que aquest juliol es puguin obrir les portes del Castell de Calonge per mostrar tot el document museogràfic, divulgatiu i audiovisual relacionat amb el massís de les Gavarres. L'objectiu és donar a conèixer la història i la vida d'aquestes muntanyes repartides en una vintena de municipis del Baix Empordà i el Gironès. El pressupost final de la museïtzació és d'uns 200.000 euros.

Les empreses que estiguin interessades ja es poden presentar al concurs de licitació sobre la museïtzació del futur Centre d'interpretació de les Gavarres que s'ubicarà al Castell de Calonge. El consistori preveu que aquest juliol el projecte ja sigui una realitat.

La finalitat del "Castell de Calonge. Espai Gavarres" vol fer valdre i difondre el patrimoni natural i cultural de les Gavarres, tot esdevenint un espai de referència per al territori de les Gavarres. En aquest sentit, la mostra s'estructurarà en un total de 7 àmbits que desenvoluparan temes fonamentals per entendre la singularitat de Calonge i Sant Antoni i el seu entorn en l'àmbit paisatgístic, artístic i social. També es planteja un audiovisual a la sala gran dedicat a entendre la singularitat del castell i la seva història.

El consistori, per tant, continua treballant en la línia de convertir Calonge en un poble cultural. En aquest cas, la museïtzació tindrà un cost aproximat de 200.000 euros.

D'altra banda, les obres de l'edifici del Centre d'Interpretació del Vi, situat a l'antiga casa de les Monges, ja han començat i es preveu que acabin l'estiu de l'any que ve. La principal finalitat del centre serà fomentar el turisme enològic, els productes agroalimentaris locals i difondre la tradició vinícola del municipi. El cost total del projecte sumarà uns 2 milions d'euros. Per ara, s'augura que aquesta Setmana Santa es pugui obrir el centre de manera provisional en un edifici també del carrer Major a l'espera que acabin les obres de les noves instal·lacions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura