El cicle Sinèrgic torna a omplir de música la residència Gent Gran de Palamós

Palamós

Data: 09/03/2023

El cicle Sinèrgic que apropa la música a les persones que més ho necessiten ha tornat a fer parada a la residència Palamós Gent Gran. Aquesta vegada l'arpista Anna Aleshina ha ofert un concert de música clàssica i jazz. Hi han assistit una cinquantena d'usuaris del centre, alguns d'ells s'han emocionat després de gaudir de l'actuació de mitja hora.

Amb la melodia del preludi de Bach l'arpista russa Anna Aleshina ha encetat el concert que ha ofert en directe a la residència Palamós Gent Gran. Ha estat la primera vegada que l'artista tocava en un espai com aquest i ho ha fet interpretant peces clàssiques amb música des del barroc fins al segle XX.

Una actuació que ha emocionat a bona part del públic. Una cinquantena d'usuaris de la residència no s'han volgut perdre l'oportunitat de gaudir de la música i ben puntuals s'han apropat en aquesta sala que durant uns moments s'ha convertit en un auditori. En José, un dels usuaris del centre, s'ha mostrat encantant de poder canviar d'aires i gaudir de la música. Per la seva banda, la Montserrat emocionada ha explicat que era la primera vegada que assistia en una iniciativa com aquesta i ha agraït poder aprofitar-ho.

Fa ja tres anys que el cicle Sinèrgic aterra un parell de vegades a la residència Palamós Gent Gran per apropar la música a tots els que ho vulguin.
Qui està al darrere del projecte és l'associació cultural Neandertal Records que ofereix activitats a diversos centres hospitalaris, educatius, geriàtrics i penitenciaris de la demarcació de Girona.
 

Ja que ells no poden assistir als concerts nosaltres els hi portem la música. Nosaltres creiem amb el poder sanador d'acompanyament que té la música.- Martí Santcliment coordinador del cicle Sinèrgic

Quan treballem amb gent gran per nosaltres és molt emocionant. Sempre venim amb molt d'agraïment i també rebem molt d'agraïment. Veiem persones que tot hi estar en una situació complexa en l'àmbit de salut, la música els mou alguna cosa per dins o els connecta amb records que potser d'alguna altra manera hagués sigut més difícil de recuperar.

Aquí a Palamós l'arpa ha estat l'instrument protagonista i també a Palafrugell Gent Gran on l'artista Anna Aleshina també hi ha fet parada. Des de l'entitat aposten per la música terapèutica.
 


L'Arpa és un instrument molt poc habitual i poder-lo apropar aquí ens sembla bonic i creiem que per la sonoritat que té és un instrument que ens abriga, que ens abraça molt.

Artistes reconeguts com Judit Neddermann, Magalí Sare, la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, Ferran Savall, Paula Grande o Daniel Felices participen enguany en aquest projecte. El cicle Sinèrgic també du a terme sessions de musicoteràpia orientades a infants pal·liatius.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura