La fira més artesanal de la Bisbal d'Empordà arriba a la quarta edició

Ceramistes, sabaters, cistellers, espardenyers, perfumistes, joiers, teixidors o artistes florals són alguns dels oficis tradicionals que s'han vist a la Fira Artesana de la Bisbal d'Empordà. És la quarta edició d'aquesta proposta biennal que ha portat centenars de visitants durant tot el cap de setmana al municipi coincidint amb la Setmana Santa.

Aquest any hi han participat una quarantena d'artesans d'arreu de Catalunya, la majoria de ceramistes. Entre ells, un estant del Grau Mitjà de Terrisseria de la Bisbal, una formació única ara mateix a Cataunya que compta amb només dues promocions i amb catorze alumnes. A la fira han aprofitat per exposar els treballs fets a classe i fer promoció del curs.

Al costat, l'Associació de Ceramistes de la Bisbal han organitzat un taller de ceràmica. Han estat els mateixos alumnes del grau mitjà els qui han ajudat als més petits a fer tòtems amb textures i han ensenyat als més curiosos a fer servir el torn. Estar a la fira els inclou en el món de la ceràmica i els ajuda a establir contacte amb ceramistes professionals.

Durant la fira també s'ha celebrat la tercera edició del concurs de torn amb duel de ceramistes. Un duel entre dos participants per aconseguit aixecar el cilindre més alt, fer plat amb el diàmetre més gran i fer el màxim de repeticions de peces a partir d'un model escollit pel jurat. Amb aquestes activitats i amb la fira en general, la Bisbal vol reivindicar la riquesa artesana del municipi i d'aquesta manera fer que els visitants coneguin la evolució ceramista de la ciutat, des de la ceràmica més tradicional fins als dissenys d'autor més contemporanis. Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura