Efectius d'emergències realitzen un simulacre terrestre i marítim a Palamós

Palamós

Data: 18/04/2023

Una trentena de persones del personal del Servei d'Urgències de l'hospital de Palamós i efectius de la policia local i Mossos d'Esquadra, entre altres professionals com del Transport Sanitari de Catalunya han participat aquest matí en un simulacre terrestre i marítim. L'escenari ha estat el Port Marina de Palamós i l'objectiu de l'activitat ha estat posar a prova els equips d'emergències perquè prenguin decisions en situacions d'estrès i d'aquesta manera poder detectar errors i millorar les mancances.

Efectius d'emergència s'han posat a provar amb aquest simulacre terrestre i marítim al port Marina de Palamós organitzat pel Servei d'Urgències de Palamós.

Hi han participat més d'una trentena de persones, entre professionals, voluntaris i estudiants. El personal del servei d'urgències de l'hospital de Palamós, la policia local, els mossos d'esquadra i professionals del transport sanitari han rebut un avís d'un incident i s'han hagut de desplaçar als llocs dels fets, sense molta informació per poder simular una situació més pròxima a la realitat en cas d'emergència.

L'objectiu d'aquesta activitat de formació ha estat doble, per una banda, la coordinació entre tots els equips d'urgències i sanitaris i els agents policials i per l'altra banda, formació, ja que un cop acabat s'ha treballat l'experiència viscuda durant el simulacre, per corregir els errors i millorar les mancances.
 

Habitualment tenim situacions de dos, tres, quatre o cinc víctimes i no tenim prou recursos a vegades a la comarca per atendre això"- Joan Manel Martínez, cap del Servei d'Urgències de l'Hospital de Palamós

Simulacres com aquests és necessari perquè són situacions que no són habituals i generen estrès i, per tant, pot haver-hi errors. Per això, per minimitzar els errors hem de fer moltes repeticions


L'exercici ha estat gravat amb drons aeris perquè els observadors poguessin visualitzar l'escena i no destorbar al personal. No és la primera vegada que el Servei d'Urgències de l'hospital de Palamós organitza un simulacre. Per exemple, l'any passat juntament amb el Transport Sanitària en van realitzar un sobre un accident d'avioneta amb diverses víctimes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat