Comença la pictorització per autistes a Castell-Platja d'Aro

Intervenen: Sara García, Associació Viu Autisme / Sonia i Juan, mare i fill diagnosticat de TEA

Aquest dimecres s'ha iniciat a Castell-Platja d'Aro el pioner procés de pictorització de diversos serveis públics i privats, una iniciativa impulsada per l'associació local Viu Autisme que pretén fer identificables els establiments de cara a persones diagnosticades del trastorn de l'espectre autista

Els punts que ja han sol·licitat el seu pictograma rebran una placa que identificarà el seu model de negoci amb una imatge molt gràfica i entenedora i un codi QR que en ser llegit per un dispositiu mòbil donarà més informació sobre la pictorització. 

També se'ls entregaran unes enganxines promocionals i uns 'flyers' que expliquen el projecte amb varis idiomes a les persones neurotípiques, és a dir, les que no tenen autisme. Tot això, però, és un primer pas per Viu Autisme. Volen que la pictorització s'acabi implementant a l'interior dels espais per explicar tots els serveis oferts. A més, el personal vinculat a l'entitat començarà a fer pedagogia als establiments perquè sàpiguen com tractar amb clients amb autisme. 

De moment s'han repartit pictogrames  a catorze punts de Castell-Platja d'Aro. N'hi ha de botiga de roba, fruiteria, llibreria, estanc, hotel, Ajuntament i punt d'informació. És el primer municipi català  en fer-ho i els impulsors volen que creixi primer a la població per acabar-se estenent després a la resta de comarques gironines i de Catalunya. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat