La Diada també serà present als diferents municipis del Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 08/09/2022

Els municipis del Baix Empordà han organitzat diferents actes durant els dies 10 i 11 de setembre per celebrar la Diada de Catalunya. Ofrenes florals, parlaments i actuacions castelleres són alguns dels esdeveniments que es podran veure pels diferents pobles i ciutats de la comarca.

Diumenge és 11 de setembre i, a banda de la manifestació a les capitals de província al Baix Empordà també hi ha actes per celebrar la Diada de Catalunya.

Sant Feliu de Guíxols celebrarà a les 9 del matí l'ofrena floral a la tomba del President Irla, a les 11h hi haurà lectura d'un manifest i parlaments a l'Hort del Rector del monestir i posteriorment, ofrena al bust del President Josep Irla a la Rambla Generalitat. Mentrestant, entre 10h a 12h, s'obrirà al públic la sala de plens per poder veure la senyera de Rafael Patxot.

A Castell Platja d'Aro es durà a terme l'ofrena floral a Lluís Companys. Serà a les 11:30h amb els parlaments dels diferents partits que formen el consistori, acompanyats de la Coral de la Vall d'aro i la Banda El Caliu.

A Palafrugell els actes tornaran als Jardins de can Bech. A les 11h, hi haurà una actuació castellera dels marrecs de Salt, que donarà lloc al parlament de l'alcalde, Joan Vigas, i a la hissada de la Senyera acompanyada d'Els Segadors. Després també hi haurà sardanes i vermut popular.

Per la seva banda, Palamós celebrarà la Diada amb un ball de gegants a les 11:30h i la hissada de la senyera amb "El cant dels pobles". Tot seguit, hi haurà l'ofrena floral al monument dedicat al poema "Les Tombes Flamejants" situat a Plaça Catalunya i acabarà amb la lectura del manifest institucional per part de l'alcalde.

A Calonge i Sant Antoni, el dia 10 hi haurà sardanes a l'Espigó Costa Brava i el diumenge l'ofrena al monument de Pau Casals del Pati d'armes. A Santa Cristina, els parlaments es faran a les 20:45h amb una actuació dels Minyons de Santa Cristina.

Begur farà la trobada a la Plaça de la Vila i pujaran al Castell amb torxes on hi haurà hissada de la bandera i el Cant dels "Segadors". Verges també celebrarà la Diada durant el cap de setmana. Dissabte a les 22h hi haurà l'encesa de l'estelada d'espelmes i diumenge al matí la sortida al Puig Segalar i a les 12:30h la lectura del manifest davant l'Ajuntament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura