El CAP de Palamós acull una jornada de donacions de sang i plasma

Palamós

Data: 27/05/2023

El Banc de Sang i Teixits alerta que fan falta reserves de sang per cobrir les necessitats dels pacients. És per això que a Palamós s'ha celebrat una jornada de donació de sang i plasma per arribar als nivells òptims de reserves. Unes donacions que també han de permetre tenir més sang de reserva de cara als mesos d'estius.

El CAP de Palamós ha viscut una nova jornada de donacions de sang. Una jornada important per augmentar les reserves de sang i plasma del Banc de Sang i Teixits, que ara mateix es troben per sota del nivell òptim.

Unes reserves que des de l'associació esperen que augmentin de cara l'estiu, on l'arribada de visitants i els períodes de festa fa que es necessitin més reserves que la resta de l'any. És per això que els donants saben de la importància de fer-ho periòdicament.

Aquest dissabte, a banda de les donacions de sang també se'n feien de plasma. Per aquesta jornada tenien previstos 24 donants. Una donació que és més llarga perquè s'ha d'extreure la sang, separar el plasma i retornar la sang al donant.

També comenten que un dels objectius de les campanyes de donació de sang és atraure els joves, principalment als que acaben de fer 18 anys. És per això que volen explicar que el procés és senzill.

La gent pot donar sang des dels 18 fins als 70 anys, cada tres mesos si ets home i cada quatre si ets dona. Pel mes de juny, estan programades jornades de donacions a Begur, Platja d'Aro, la Bisbal d'Empordà, Sant Antoni de Calonge i Corçà. Unes donacions que han de permetre arribar amb reserves a l'inici d'estiu.


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat