Simple Minds, Ben Harper, Kool&The Gang o Albert Pla, entre les novetats a Porta Ferrada

Intervenen: Albert Mallol, director artístic del festival / Josep Saballs, regidor del festival

Ben Harper, Simple Minds, Kool & The Gang, Albert Pla, La Locomotora Negra i Dàmaris Gelabert són les novetats que ha presentat el Festival de la Porta Ferrada 2020 a la seva 58a edició. Aquestes 6 propostes es sumen a les 19 que el festival ja havia anticipat i que aglutinen 12 artistes internacionals, 6 de catalans i 7 de la resta de l'estat espanyol. 

El festival aixecarà el teló del 10 de juliol amb un Paul Weller que farà un concert únic a Catalunya i que obrirà la llauna d'una programació eclèctica que busca atreure tot tipus de públic.

La direcció artística del festival ha destacat l'excepcionalitat de tenir en un mateix cap de setmana Graham Nash i Suzanne Vega, Simple Minds en el seu únic concert a l'estat espanyol i Ben Harper amb The Innocent Criminals del 24 al 26 de juliol. 

El nou ESPAI POP! amb la combinació electrònica de Manel, Two Door Cinema Club i la Casa Azul en un mateix escenari és una de les grans apostes d'aquesta edició, que vol també aglotinar un públic jove tal i com demostren altres apostes programàtiques com Bad Gyal el 8 d'agost o Arnau Griso amb Nil Moliner el dia 9. 

El festival mantindrà els seus orígens amb propostes més clàssiques com el violoncelista Hauser amb la Giorquestra o el mític guitarrista Joe Bonamassa. La quota de pop nacional també està coberta amb concerts com el de Leiva o Amaral.

Porta Ferrada recupera enguany l'Electronic Sunset per abaixar el teló però amb un format de bruch, i certifica el seu compromís amb la capitalitat de la sardana de Sant Feliu de Guíxols oferint un concert de 3 cobles el dia 15 de juliol que interpretaran una sardana inèdita. 

En aquesta nova etapa de quatre anys amb The Project amb la vista fixada al seixantè aniversari el festival es vol consolidar mantenint la seva essència que passa per tres eixos: créixer de forma sostinguda, mantenir el compromís amb la tradició i la ciutat i potenciar la vessant solidària.

Aquest cartell de 25 concerts representa l'epicentre de la programació del festival ganxó que és l'Espai Port, però queda encara per conèixer la programació del Guíxols Arena, el monestir i els espais alternatius a més del cartell del nou festival de l'humor. Tot plegat es podria donar a conèixer a finals de març. 

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura