El Palafrugell es proclama campió de la ll Lliga Catalana Plata

Palafrugell

Data: 10/10/2022

El Palafrugell s'ha proclamat campió de la ll Lliga Catalana Plata. Han aixecat el trofeu aquest diumenge al Pavelló Olímpic de Vic deprés d’haver guanyat a l’equip amfitrió de la Fase Final per 8 gols a 2. Els golejadors han sigut Felipe Castro, Marc Figa, Gerard Pujol i Álvaro Osorio.

El Corredor Mató Palafrugell ha aixecat el trofeu de la Lliga Catalana Plata després d'haver superat, en la fase final de la competició, al Tordera en semifinals, i al Vic a la final.

En el partit disputat dissabte contra el Tordera, els de Cesc Linares van superar als rivals amb el resultat de 4 a 7. Dels set gols palafrugellencs, un el va fer el capità, Marc Figa, i els sis restants van ser de Gerard Pujol, que ha estat una peça clau al llarg de tota la competició.

La segona semifinal que es disputava dissabte enfrontava a l'Alpicat i al Vic. Els d'Osona, amfitrions del torneig, van guanyar als lleidatans 1 a 3, amb els encerts del capità, Albert Grau, i d'Uri Ramírez i Gil Canal.

La final, per tant, va ser un Palafrugell-Vic. El duel, que va finalitzar amb una àmplia victòria palafrugellenca per 8 gols a 2, va ser força polèmic, amb diverses targetes blaves i fins i tot una de vermella per Roger Font.

La final es va posar de cara pels palafrugellencs que, ja des del principi, quan havia passat menys de mig minut des que havia començat el partit, van avançar-se al marcador amb un gol de Felipe Castro. Mateix jugador que dos minuts més tard va fer el 2 a 0.

Al minut 7 de partit el Vic va tenir l'oportunitat de retallar distàncies amb un xut de penal d'Uri Ramírez que va aturar Xevi Arcas. El Palafrugell també va tenir un penal a favor al minut 22 de duel. En aquest cas Marc Figa si que va perforar la porteria de Luka Hernández fent el 3 a 0. Adrián Candamio va executar una falta directa fruit d'una targeta blava a Pol Mestres quan faltaven 4 segons per arribar al descans, però no va aconseguir transformar-la.

La segona part va començar amb gairebé la mateixa tònica que la primera, amb gol del Palafrugell en el primer minut, en aquesta ocasió, de Gerard Pujol (4-0).

Álvaro Osorio va marcar el cinquè gol del Palafrugell al minut 32 i, seguidament Roger Font va encertar el primer dels del Vic, després que Arcas li aturés un penal. El sisè i setè gol del Palafrugell van tornar a arribar de l'estic de Gerard Pujol, que va sumar un hat-trick personal a la final.

En els últims deu minuts de partit, Uri Ramírez va fer el segon gol dels de Vic i, el xilè, Osorio, va sentenciar el partit fent el vuitè gol del Palafrugell, deixant l'electrònic amb el 8 a 2 final que va fer aixecar la copa a l'equip blanc i negre.

Cesc Linares va fer debutar al jove Àlex Torres els últims minuts de partit. D'altra banda, Ruben Ruiz per part del Palafrugell i Arnau Parcerisas per part del Vic, no van poder finalitzar el partit, en rebre, Ruíz, un impacte a les costelles d'un jugador rival, i Parcerisas, al cap contra la tanca.

L'OK Lliga Plata començarà el dissabte 22 d'octubre, tot i que el Palafrugell no jugarà fins el dissabte 29, en haver-se ajornat el primer partit contra el Manlleu.