Un refugi de llibres, l'exposició en honor a l'escriptora Jella Lepman

Amb esperit antifeixista i amb l'objectiu d'ajudar als infants i joves després de la Segona Guerra Mundial, l'escriptora alemanya Jella Lepman va impulsar una campanya de llibres infantils que ara la Biblioteca Octavi Viader i Margarit, de Sant Feliu de Guíxols, ha volgut homenatjar.

La Biblioteca Octavi Viader i Margarit, de Sant Feliu de Guíxols, elabora una exposició anomenada "Un refugi de llibres", per homenatjar la mostra internacional de Literatura Infantil i Juvenil que va organitzar la periodista, autora i traductora Jella Lepman a Alemanya després de la Segona Guerra Mundial per ajudar els infants i joves desposseïts de tot.

A l'exposició, que es podrà visitar fins a 30 de juny i després farà gira per altres localitats, s'hi poden veure fragments del llibre "Un pont de llibres infantils", escrit per Letman i que feia referència a la situació de diferents països de l'època. En aquesta ocasió, la Biblioteca ha escollit 8 països en concret, i a més, el seu conte infantil més reconegut.

Durant la reconstrucció d'Alemanya, Lepman va impulsar una campanya per intentar alimentar no només el cos, sinó també l'esperit dels nens alemanys, ja que estava convençuda que posar llibres en mans dels infants els oferiria una esperança per al futur.

Així, l'objectiu de l'escriptora era mostrar els millors llibres, els més bells i més importants, per a nens i adults de molts dels països participants en la Segona Guerra Mundial, la més mortífera que hi ha hagut mai, i reivindicar la unió de tots els pobles, països i generacions a través dels clàssics.

Per altra banda, des de la Bibloteca, també es pretén reivindicar l'esperit antifeixista de l'escriptora, que va fer amb aquesta acció, i que culmina amb més de 4.000 llibres procedents de 14 països i que serà el precedent de l'Organització Internacional per al Llibre Juvenil, i també dels famosos premis Hans Christian Andersen i els Premis Nobel del sector infantil i juvenil, creats per la mateixa Lepman.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura