El Mas Ponsjoan celebra 300 anys d'història

El Mas Ponsjoan de Calonge fa 300 anys i per celebrar l'efemèride, els seus propietaris han organitzat una activitat familiar, cada segon diumenge de mes al migdia. La programació ha arrencat aquest cap de setmana amb un conte d'estil japonès, el 'kamishibai'.

La família Comas i Vidal són la cinquena i sisena generació de propietaris del Mas Ponsjoan. Ubicat a la conca del Tinar, entre el Massís de les Gavarres i el municipi de Calonge, es va alçar l'any 1668 una taverna que oferia vi als bandolers. Més endavant, en concret, el 1723 es va condicionar l'immoble com una casa de camp i enguany, tres segles després es celebra l'efemèride.

La programació festiva es desembolcallarà cada segon diumenge de mes, a través de presentacions literàries, classes de zumba i ioga, representacions teatrals o propostes infantils. La primera activitat al calendari s'ha emprès aquest cap de setmana amb la narració d'un conte d'estil japonès, sobre l'oliva argudell.

De fet, les diferents varietats autòctones copsen les 20 hectàrees de cultius del Mas Ponsjoan. En Manel, la Joana i també en Martí, el seu fill, han dedicat tota una vida a treballar les vinyes, les oliveres, els arbres fruiters i les hortalisses.

Anys d'experiències que s'han transmès de pares a fills i que es poden degustar en forma d'aliments en els mercats de Calonge, Sant Feliu de Guíxols i en la venda directa del mas. Ara, també es poden provar les seves propostes amb un brindis, després de les activitats convocades pel tricentenari. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura