En Xarly declara davant els jutjats per suposadament haver cremat una bandera espanyola

Aquest dimarts, ha estat citat a declarar davant el jutjat número 2 de la Bisbal d'Empordà en Xarly, un veí de Palafrugell, que suposadament va cremar una bandera espanyola durant les protestes en contra l'empresonament de Pablo Hasél. L'informe fou emès per la Policia Local de Palafrugell, a instàncies dels Mossos d'Esquadra.

Si ens remetem als fets denunciats, aquests van ocórrer el passat 16 de febrer a Palafrugell, en el marc d'una manifestació de "repulsa a l'empresonament de Pablo Hasél". Durant el final de la trobada, alguns concentrats "van voler mostrar la seva disconformitat" a través de la crema d'una bandera espanyola.

A la compareixença d'aquest dimarts, l'acusat ha apel·lat el seu dret a manifestació, reunió i llibertat d'expressió. En aquest sentit, el seu representant espera que la causa acabi en sobreseïment per falta de fets delictius.

A l'exterior de les dependències judicials s'hi han aplegat una quarantena de persones amb la voluntat de donar-li suport. Entre els congregats, representants municipals de La Bisbal, Palamós, Palafrugell o Mont-ras. També, s'han vist les cares dels diputats al Parlament, Bartomeu Compte o Dani Cornellà, a més d'altres represaliats independentistes, tals com Tamara Carrasco.

La concentració a les immediacions dels jutjats s'ha desenvolupat de manera pacífica. Davant la presència de dos furgons de l'Arro, s'ha llegit un manifest i s'han cremat fotografies del rei Felip VI.

Aquest és la tercera vegada que en Xarly està citat a declarar davant els jutjats. D'una banda, l'activista presenta una causa oberta per participar en una protesta contra el jutge Pablo Llarena, en una visita a Mont-ras durant l'estiu del 2018. També, fou multat per fotografiar a Palafrugell una patrulla de les forces armades.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política