Comença el cribratge intensiu a la Bisbal d'Empordà

Des d'aquest dilluns i fins al dimecres es realitzarà un cribratge intensiu a La Bisbal d'Empordà, amb l'objectiu de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària entre les persones asimptomàtiques. 

Les proves amb test antigènic ràpid es fan dilluns i dimecres d'una a vuit de la nit, i dimarts de nou del matí a cinc de la tarda. Aquestes es realitzen de manera gratuïta i sense necessitat de demanar cita prèvia. El seu principal avantatge recau en la rapidesa en conèixer els resultats, fet que permet actuar immediatament si es dona un cas positiu. 

L'espai habilitat per realitzar el cribratge és el Pavelló Firal, gràcies a les seves dimensions i la proximitat a aparcament. Aquest dilluns a la una del migdia, a les immediateses del pavelló s'hi ha pogut veure una filera d'una cinquantena de persones, que esperaven per realitzar-se el test. Entre els usuaris, gent d'edat diversa. 

Les dades epidemiològiques mostren que a la Bisbal d'Empordà encara hi ha un risc alt de rebrot, amb 157 punts, i un 4,8% de les proves realitzades dona positiu.

En el primer dia de cribratge les autoritats han fet una crida a la població perquè s'apropi a realitzar el test i així, poder frenar amb èxit una possible tercera onada. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat