El carnaval ja és aquí

Baix Empordà

Data: 22/02/2019

El carnaval de la Costa Brava Centre dona el tret de sortida aquest cap de setmana amb els sopars de les colles carnavalesques i la presentació de la majoria de reis carnestoltes. La nit del dissabte servirà perquè les colles de carnaval es reuneixin al voltant d'una taula a cadascun dels seus municipis amb la intenció de començà a escalfar motors i encomanar de l'ambient carnavalesc a tothom. 

Els primers a començar la festa seran a Sant Feliu de Guíxols on a partir de la tarda es passejaran pels carrers de la ciutat repartint els cartells i la programació carnavalesca fins a arribar al "Traspàs de la Bomba" amb la que la colla carnestoltes agafarà el relleu. Tot plegat un pròleg al sopar de colles i la presentació del carnestoltes 2019. I és que la nit del dissabte estarà protagonitzada pels sopars populars que serviran per escalfar l'ambient abans de conèixer totes i cadascuna de les comparses que enguany assumeixen el llegat del rei carnestoltes. A Santa Cristina d'Aro serà just abans de sopar que es revelarà la identitat de Sa Majestat Rei o Reina carnestoltes i les demés colles de la població també pujaran a l'escenari a fer la seva representació. A la mateixa hora, en el Palau d'Esports i Congressos s'encetarà el carnaval de Castell-Platja d'Aro amb la representació còmica, coreogràfica i musical de totes les comparses de la població. Una gresca que continuarà el diumenge amb una cercavila infantil i el canvi d'atributs.

Calonge també desvetllarà aquest cap de setmana el seu rei o reina de la colla Xulivert i el Palau del Carnestoltes de Palamós obrirà portes dissabte al vespre per donar la benvinguda, amb un gran espectacle, a la Reina i Carnestoltes 2019, que enguany presenta la colla “Kins20” sota els noms de “Tomàs Turbant” per al Carnestoltes, i “Kina Brava” per a la Reina.

Un cap de setmana intens que serveix d'assaig general de cara els propers dies quan els reis carnestoltes ens imposaran les consignes que marcaran els dies més esbojarrats de l'any.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura