El FIMAG 2022 acull més de 10.000 assistents

Torroella de Montgrí

Data: 06/06/2022

El Festival Internacional de Màgia (FIMAG) de Torroella de Montgrí ha clausurat la 10a edició amb 10.000 assistents, una xifra que s'aproxima a les registrades d'abans de la pandèmia. De fet, l'aixecament de les restriccions ha propiciat la recuperació d'espais estratègics, tals com la màgia al carrer i la gala solidària. Tanmateix, el plat fort de l'esdeveniment ha estat la Gran Gala Internacional amb números de primer nivell, presentat per Judit Martín.

Un tros de paper, que es movia de forma autònoma per l'escenari de l'Espai Ter, ha capturat l'atenció dels aproximadament 600 assistents. L'espectacle, que s'ha presentat a la Gran Gala Internacional del Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, ha estat dirigit pel belga Laurent Piron, impulsor de la magie nouvelle i recentment guardonat pels FISM Europa. L'obra dotada de gran simplicitat i de tocs poètics es titulava Paper Ball.

El conjunt de la Gran Gala, tanmateix, ha reunit cinc mags premiats a escala nacional i internacional, i cada un d'ells ha mostrat la seva marca personal. Mario López amb tocs de clown i teatre gestual, Javi Rufo tenyit d'humor, Ramó&Alegría ha presentat una proposta d'il·lusionisme i finalment, el mag Edgar amb una posada en escena treballada al detall de gran impacte plàstic.

Tot i que la trobada de dissabte ha estat el plat fort del FIMAG. En la 10a edició de l'esdeveniment, s'ha presentat una programació vestida de 80 propostes de 26 artistes diferents, en 11 punts de Torroella de Montgrí.

El dijous, en concret, uns 250 alumnes d'escoles d'educació especial de la demarcació van gaudir de la Gala Solidària, mentre que el divendres va destacar la celebració de la fira de programadors de màgia de Catalunya amb un increment de la participació de mags del 35%.

L'últim dia de la vetllada, el diumenge, fou protagonitzat per Jorge Blas amb l'espectacle "Efímero", que trencava les barreres entre el món físic i el virtual. Un Festival Internacional de Màgia que, pel que fa al nombre d'assistents, ascendeix als 10.000 i es posiciona amb xifres d'abans de la pandèmia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura