Nova sala per a gegants, bèsties i capgrossos al Museu de la Mediterrània de Torroella

Torroella de Montgrí

Data: 03/12/2019

Inaugurada al Museu de la Mediterrània la Sala de les Bèsties i els Gegants. Es tracta d'un nou espai permanent on es posarà en valor la imatgeria festiva del municipi, amb totes les figures actuals, com l'àliga, el drac, el gegant i la gegantessa o els capgrossos. També incorporarà un complet audiovisual que recorre la història de la cultura popular torroellenca.

Aquest treball és fruit de la intensa tasca d’arxiu que s’ha realitzat gràcies, també, a l'exposició "Montgrí, Terra de Gegants", que es va inaugurar el 24 d'agost i es podrà visitar fins al 13 d'abril, al mateix museu. L'espai també comptarà amb una pantalla tàctil i interactiva que permetrà conèixer els diferents elements exposats.

Els més petits també trobaran el seu espai a la nova sala, ja que s’hi ha previst un petit racó amb un cap gros i un cavallet, per tal que la mainada pugui viure la cultura popular en primera persona. Aquesta és una iniciativa que té per objectiu incentivar la incorporació de nous membres a la colla gegantera local. El comissari d’aquest nou espai ha estat Xavier Cordomí, director de la Casa dels Entremesos de Barcelona, epicentre de la cultura popular de la capital catalana.

Els promotors d’aquesta nova sala fixa del Museu del Mediterrània han estat els Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí, que en el seu moment ja van ser els impulsors de la proposta als Pressupostos Participatius 2019. Pressupostada en 62.000 euros, va ser l'opció més votada pels torroellencs. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura