Obre al públic el nou Centre d'Interpretació del Vi de Calonge

Calonge i Sant Antoni

Data: 07/06/2024

Calonge ha obert al públic el nou Centre d'Interpretació del Vi de Calonge. Està ubicat al carrer Major, 5, i es pot visitar els caps de setmana de juny. A partir del juliol, estarà obert cada dia. Per ara, compta amb una exposició que fa valdre la producció vitivinícola al municipi, una activitat que ha perdurat fins als nostres dies adquirint diferents modalitats.

Després de l'acte d'inauguració celebrat el passat 1 de juny, el nou Centre d'Interpretació del Vi de Calonge ja ha obert les portes amb regularitat. Ubicat al carrer Major, 5, l'equipament es pot visitar els caps de setmana del mes de juny. A partir del juliol, estarà obert cada dia.

El Centre d'Interpretació del Vi de Calonge compta amb una exposició divulgativa que fa valdre la producció vitivinícola al municipi, una activitat productiva que ha perdurat fins als nostres dies adquirint diferents modalitats: des dels pagesos que mantenen una manera de viure i treballar amb una llarga tradició, fins als cellers que elaboren vins amb preceptes moderns adherits a la Denominació d'Origen Empordà.

L'exposició té per objectiu principal donar a conèixer la diversitat, la significació i el valor cultural de l'activitat vitivinícola a Calonge, qualitats que atorguen al municipi singularitat. Es posa èmfasi en com la voluntat de continuïtat de l'activitat pagesa a Calonge ha garantit la conservació d'un reservori únic de varietats viníferes, així com la preservació de tècniques i de coneixements tradicionals que situen el municipi en referent d'interès en vitivinicultura i agricultura tradicional.

Aquest local és una solució temporal mentre s'espera el Centre d'Interpretació del Vi definitiu també situat al mateix carrer però a l'antiga casa de les Monges. Serà també un espai per a la promoció de productes agroalimentaris locals i comptarà amb diverses aules per a la implementació de programes de formació en gastronomia, enologia i turisme cultural. És un dels grans projectes que té entre mans l'Ajuntament per tal de dinamitzar el centre històric de Calonge i s'hi destinaran més de 2 milions d'euros. Està previst que l'edifici estigui pràcticament acabat un cop finalitzat l'estiu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura