Els Laser Standard seran els protagonistes de l'Euro Laser Màsters Cup de Calella

Els Laser Standard seran els protagonistes de l'Euro Laser Màsters Cup de Calella
Palafrugell

Data: 23/03/2018

Aquesta edició de l'Euro Laser Màsters Cup -XII Trofeu Calella de Palafrugell- Memorial Pitus Ferrer, tindrà com a protagonista destacada l'embarcació de la classe Laser Standard, donat el gran nombre de participants que s'han escrit en aquesta modalitat.

Fins a data d’avui els Standard són el registre d'inscripcions amb major nombre de regatistes, abans d’obrir-se la jornada de registre oficial, que es realitzarà els dijous 12 d’abril.

De les dotze edicions disputades d'aquest Trofeu, dels 115 pre-inscrits fins al moments, 59 regatistes són standards, per la qual cosa, és la classe més nombrosa fins ara, i per primera vegada aquesta modalitat supera en participació a la classe Radial, el que evidencia l'interès que està prenent aquesta regata entre els grans de la vela màster europea.

La classe Laser Standard, classe olímpica masculina, és la que té major superfície vèlica d'aquesta modalitat, en total 7.06 metres quadrats de vela, i en ella naveguen molts olímpics i ex campions del món. Aquesta modalitat sempre ha tingut molta concurrència a l'Euro Laser Màsters del Club Vela
Calella, però fins ara representava un terç aproximadament del total de participants de Trofeu.

Aquest any, es pot afirmar que per primera vegada hi haurà una paritat entre les dues classes Laser Standard i làser Radial, de vela més petita, (5.76 metres quadrats), i que és, a més, classe olímpica femenina.

Entre els laseristes 'standards' que participen aquest any, molts d'ells habituals en anteriors edicions, hi ha els regatistes espanyols Salvador Bagunyà, Xavier Penes, Javier Muñoz, Oriol Marron, Alfredo Vázquez, Michel Majon, Leandro Rosado, Damian Ribas, Ignasi Jiménez, Joan Grau, Antoni Roig, Pere Tusell, Javier Echavarri, Iñaki Leopold, Miquel Noguer, Enrique Arriola, David Pérez, Job Breue, entre d'altres.

També ve una important representació de regatistes de 'standard' de la Gran Bretanya, Suècia, França, Alemanya. Croàcia, Finlàndia, Suïssa, Itàlia, Noruega, Estats Units, Bèlgica i Holanda.

Sens dubte, seran unes jornades candents d'emoció i de rivalitat amistosa entre aquests grans de la modalitat del Làser.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports