David Bargehr i Lukas Mahr i Fátima Reyes, campions de la Christmas Race

Palamós

Data: 23/12/2019

El vent va marcar la última jornada de la regata

Els austríacs David Bargehr i Lukas Mahr es van proclamar campions absoluts de la 44 Christmas Race de Palamós. La regatista de Cartagena Fátima Reyes (CN S'Arenal) va ser la campiona en Laser Radial Femení; i El trofeu especial Guido Depoorter va ser per a la bielorussa Tatiana Drozdovskaya que enguany ha sumat la seva 18 participació.

Podis en les cinc classes de la Christmas

En classe 470 només hi va haver una tripulació dominadora. David Bargheur i Lukas Mahr van finalitzar la Christmas invictes. L'interès doncs, va estar fixat en qui ocupava els dos llocs de posi. Van ser pels britànics Jess Lavery i Alex Huges i pels austríacs Nikolaus Kampelmulher i Thomas Czajka.

En classe Laser Radial Femenina Fátima Reyes va superar la gran favorita, l'olímpica bielorussa Tatiana Drozdovskaya per un punt després de realitzar un tercer lloc en la setena màniga. La medalla de bronze va ser per la portuguesa Carolina Joao. En quart lloc hi va quedar Cristina Pujol del CN d'Aro

En Laser Standard va guanyar el suís Elliot Merceron. Millora així el segon lloc que va aconseguir en els anys 2014 i 2015 en la Christmas Race, regata que se li resistia. Les altres dues places de podi van ser pels  italians Giovanni Cocoluto i Marc Gall.

En Laser Radial Masculina es va endur el títol el noruec Theodor Middleton, que va mantenir una lluita aferrissada amb el britànic James Fosther. El català Francesc Martínez (CN Garraf) va quedar tercer.

La classe 420, la més nombrosa amb 105 embarcacions, va ser l'única que no va poder competir en la jornada final, de manera que la classificació no va variar i la victòria masculina va ser per Itàlia amb Tomasso Cilli i Bruno Mantero. Les balears Paula Van Wieringen i Mar Gil (CMSAP-Can Pastilla) van ser la primera tripulació femenina.