Balanç positiu en el primer any de mandat del govern del Consell Comarcal

La Bisbal d'Empordà

Data: 25/08/2020

Intervé: El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro

Fa tot just un any es constituïen els Consells Comarcals d’arreu de Catalunya. Així doncs, ha celebrat el seu primer any de legislatura, al capdavant de la institució del Baix Empordà, el grup de govern format per Esquerra Republicana, Tots per l’Empordà i la Unió de Partits Municipalistes. El seu president, Joan Loureiro, ha fet un balanç positiu del mandat, tot i haver hagut de fer front  al temporal Glòria i a la COVID-19.

Si haguéssim de resumir l’últim any del Consell Comarcal en poques paraules, el qualificaríem d’activitat frenètica. Treballant braç a braç amb els Ajuntaments, els republicans han dut a terme una llarga llista d’accions destinades a oferir un major impuls i dinamisme a la comarca. En són un exemple, els esforços destinats en comunicació i xarxes.

En l’àrea de promoció econòmica, s’ha desenvolupat un Pla per impulsar els polígons del Baix Empordà i de retruc, incrementar l’ocupació. En concret, s’han millorat les xarxes de telecomunicació, els accessos o la senyalització de les zones industrials. Pel que fa a pal·liar els efectes de la pandèmia, s’han destinat uns dos milions d’euros als Ajuntaments, per tal que donin respostes a les necessitats emergents de la comarca.

En l’àmbit d’ensenyament, els diàlegs iniciats amb les AMPES i el Consell han donat els seus fruits. Segons Loureiro, a partir de l’any que ve, les AMPES podran participar altre cop en els concursos de gestió dels menjadors.

En el balanç del primer any de mandat, Joan Loureiro ha volgut destacar el paper dels treballadors dels Serveis Socials, a causa dels seus esforços dedicats durant la pandèmia. Encara amb molta feina per fer en endavant, els republicans tanquen el primer, dels quatre anys de legislatura, al capdavant del Consell Comarcal.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política