Protecció Civil demana extremar precaucions per minimitzar el risc d'incendi forestal

Protecció Civil demana extremar precaucions per minimitzar el risc d'incendi forestal
Baix Empordà

Data: 22/07/2019

Aquest migdia s’ha reunit al Departament d’Interior el comitè tècnic del Pla PROCICAT, que es troba en fase d’ALERTA per la tercera onada de calor d’aquest estiu i que ha d’afectar Catalunya fins aquest dijous. Durant la reunió s’ha acordat també posar en prealerta el pla INFOCAT pel risc d’incendi a molts punts del país.

Amb el pla activat, Protecció Civil de la Generalitat segueix demanant als Ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i tinguin especial vigilància de les persones majors de 75 anys, sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques. 
 
A més, seguint el seu protocol intern i d’acord amb aquesta situació, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) va posar ahir en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).


Prealerta del Pla INFOCAT

Durant la reunió del Comitè Tècnic, s’ha valorat posar en prealerta el pla especial per incendis forestals a Catalunya INFOCAT, ja que les elevades temperatures, acompanyades de baixes humitats, han fet elevar el risc d’incendi avui i a partir de demà s’espera que sigui molt elevat sobretot al sud-oest del país.
 
Els Agents Rurals han informat que a partir de la propera matinada es tancaran els accessos al Massís del Montsant, i des de demà es reforçarà la vigilància de les activitats de sega a les comarques de l’Anoia, Bages, Conca de Barberà, Segarra i Solsonès amb ajuda de les ADF.
 
Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada. Amb una ventada pot revifar i ser l’inici d’un foc forestal.
 


 

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat