La Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell torna a viure una nit màgica

Data: 07/07/2024

Júlia Moner

La 57a Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell va donar el tret de sortida a la temporada d'estiu a la Costa Brava. Els Cremats, Arjau, Les Anxovetes, Peix Fregit i Mariona Escoda van ser els encarregats de posar la música a una nit on els palafrugellencs tenien els sentiments a flor de pell. 


Amb el va i bé de les onades com a teló de fons, la platja de Port Bo ha donat el tret de sortida a la temporada d'estiu a la Costa Brava amb una nit inoblidable d'havaneres. La 57a Cantada a Calella de Palafrugell ha tornat a exhaurir les 1.500 localitats disponibles dins del recinte i ha omplert la platja, els carrers, els pisos i les barques al voltant de l'escenari. 

El grup Els Cremats ha sigut l'encarregat d'obrir aquesta nit tan esperada pels palafrugellencs. I ho ha fet amb el tema "Lluny de ma terra", en record a Josep Bastons. Després d'aquesta obertura de teló, ha entonat melodies com "La Barca Xica", "Te llevo dentro" o "Habanera embrujada" I ha sigut amb aquestes composicions quan ha aconseguit posar-se el públic a la butxaca. 

El relleu l'ha agafat el trio, Arjau. Els de Palafrugell han entonat temes com "Salió de Jamaica", "Lola la tavernera" o "El Llop de Mar" i han tancat el seu pas per aquesta cantada d'haveneres entonant "a cau d'orella" amb l'acompanyament de Mariona Escoda. 

La jove de Valls, guanyadora de la primera edició d'Eufòria, ha fet seus el tema "Temps Perdut", "La Tarde" i "Na nena", al ritme de la guitarra. I amb la dolçor de la seva veu, ha aconseguit captivar al públic des de les seves localitats. 

Després ha sigut el torn de Les Anxovetes. Les gironines, que aquest any celebren el seu desè aniversari, han entonat havaneres com "La balada d'en Lucas" o "Tamariu, acompanyades pel cant dels espectadors.

Els últims a pujar a l'escenari han sigut els Peix Fregit. El grup d'havaneres fundat per Josep Bastons ha obert el seu repertori amb els temes "Records" i "Lucero de la Mañana". I han tancat la cantada amb "Ulls Verds", composta per Ricard Viladesau i Josep Miquel Servià, i "!Ay!, Lola si tu me quieres", una cançó en honor a les composicions populars.

Però això no s'ha acabat aquí. I, com ja és habitual, els cinc grups han pujat a l'escenari per interpretar "Mariner de terra endins", per retre homenatge a Josep Bastons i les dues havaneres més conegudes en tot el territori català "La bella Lola" i "El meu avi". Amb els mocadors blancs onejant a l'aire, tots els espectadors han acompanyat les dues havaneres finals, demostrant a tot el país que la cultura és un bé extraordinari que es manté viu, encara que passin els anys. 

A banda de l'escenari i les embarcacions que s'han apropat a la platja de Port Bo, també s'han habilitat  pantalles a diferents platges del municipi, perquè la ciutadania pogués gaudir de la festa. 

Un any més, la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell ha fet viure una nit màgica, amb molts sentiments, al municipi. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat