Bellcaire, territori Lletraferit

El municipi celebra la segona edició de l'aplec cultural i literari amb un marcat accent feminista

Bellcaire es va convertir aquest cap de setmana en territori Lletraferit. La segona edició del certamen cultural i literari va voler reivindicar el paper de la dona en tots els àmbits del món literari, des de les escriptores a les editores amb un extens programa d'activitats que es va allargar tot dissabte. 
Aquesta ha estat la segona edició d'un certamen que s'ha pogut repetir gràcies a les bones sensacions de l'any passat i que ha guanyat en potència artística i d'activitats. 

En l'edició d'enguany s'ha volgut destacar el paper de la dona en la literatura. Per això el programa d'activitats paral·leles ha tingut un important accent femení i es va demanar a les editorials que participen en el mercat literari que portessin sobretot el seu catàleg elaborat per dones. 

El certamen literari va tenir també un acte públic de desgreuge a les dones que van ser ajsticiades en el passat acusades de bruixes. Dones que en un món dominat pels homes sabien llegir, escriure i tenien cultura i això era mal vist. 

Bellcaire Lletraferit va nèixer  l'any 2020 d'una il·lusió, ajudar a col·locar el poble a les agendes de la cultura i el patrimoni del país. 
Des de l'organització reivindiquen la paraula Aplec enlloc de Fira per definir el certament ja que vol que sigui un intercanvi cultural. A més també té una vessant solidària ja que un 10% dels beneficis editorials van destinats a projectes com La Marató de TV3, uns diners que l'Ajuntament dobla. L'any passat, van ser 600 euros. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura