Un centenar de comerciants es torna a concentrar per demanar trànsit rodat a l'Avinguda

Intervenen: Ricard Iglesias, Comerciant; Pedro Torres, Tercer Tinent d'Alcalde; Joan Barceló, regidor de Promoció Econòmica; Montse Rovira, regidora d'urbanisme

L'Ajuntament es reitera obert al diàleg però adverteix que no pot fer marxa enrere total  en una peatonalització decidida multilateralment i treballada des de fa mesos

Un centenar de comerciants de Platja d'Aro s'han concentrat davant l'Ajuntament per exigir el retorn al trànsit rodat per les avingudes s'Agaró i Cavall Bernat. Mantenen el pols amb el consistori per una peatonalització parcial de les dues artèries principals del nucli ja que entenen que els perjudica econòmicament.

El grup de comerciants va portar les seves queixes dilluns passat davant l'Ajuntament que els va emplaçar a una reunió extraordinària del Consell Econòmic  del municipi. Si bé el consistori ha flexibilitzat algunes mesures, com per exemple tallar el trànsit més tard del previst, no ha atès el gruix de les demandes del grup que sobretot té negocis a les galeries.

Comerciants denuncien pressions i manca de diàleg

El principal argument d'aquest grup de comerciants és que el tall de l'avinguda, que durant el dia només té un carril de circulació, provoca que la gent ja no vagi pels carrers adjascents, fet que creuen els perjudica a les vendes.

Més enllà de la crítica principal la desconfiança entre comerciants i ajuntament és molt gran,  fins al punt que en la concentració d'aquest dimarts ha costat trobar un portaveu que volgués expressar davant de càmera les seves demandes.

El consistori diu que ja ha fet cessions

Des de l'Ajuntament el primer que fan és circumscriure la protesta dels comerciants en el legítim dret a protesta i asseguren que en cap cas són l'enemic de l'empresariat local.

Passada aquesta consideració inicial el consistori manté que no es pot fer marxa enrere en una peatonalització decidida en el marc d'un fòrum multilateral amb diversos sectors implicats que han fet un treball durant mesos.

El que sembla evident és que el punt de partida és radicalment oposat entre comerciants i ajuntament. Els comerciants entenen que el tancament de l'avinguda els perjudica perquè perden fluxe de pas i per tant clientela, mentre que el consistori, escudant-se en estudis tècnics, neguen la major i consideren que precisament el tancament de l'avinguda acabarà beneficiant el comerç.  Recorden que ja han sigut sensibles a les demandes com per exemple renunciar al tancament total de les avingudes principals com suggerien les enquestes que es van fer després de la prova pilot de l'any passat.

Els comerciants, insatisfets amb la resposta del govern, han advertit que es seguiran mobilitzant.

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

Marta ibañezfa 35 dies
Como esta señora puede manipular asi con sus comentarios:
1o que se consensuo conlas asociaciones???? Pues esta claro que no hubo una comunicacion a sus asociados
2o que ha puesto un carril a peticion nuestra???? Ya estaba en el proyecto hacer una via de servicios!!!
3.- que enviaron 9500 encuestas y salio un 66%? Claro de 472 respondidas


Més articles de Economia