Mobilització dels CDR amb diversos talls de carreteres al Baix Empordà

La mobilització dels CDR contra la presència del Consell Espanyol de Ministres a Barcelona ha arribat al Baix Empordà en forma de talls de carreteres. Els CDR han bloquejat el pas de vehicles bona part del matí a Torroella de Montgrí, Pals, Ullà, Verges i Corçà. Al migdia, però, ja s'havien aixecat tots els talls

A Corçà desenes d'activistes han tallat la carretera C-66 abans de l'entrada al poble i la rotonda d'accés a la carretera de Verges. Amb una enorme estelada i valles han barrat el pas dels vehicles en els dos sentits de la marxa mentre s'escalfaven amb una barbacoa improvitzada. Pocs metres més avall, cap a La Bisbal, en una rotonda, els Mossos d'Esquadra paraven el trànsit per informar del tall i oferir vies alternatives als conductors.

En aquest punt els activistes obrien les valles als serveis d'emergència, algun taxi i també persones que tenien hora per anar al matge.

A Pals,  el tall s'ho produït a la rotonda d'intersecció amb el vial que va a Regencós i el que va a Torrent.  Els activistes han col·locat bales de palla per bloquejar el giratori i una pancarta de suport als presos polítics. De lluny, la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra feien girar els conductors que feien cua pacientment. Els CDR han fet un petit foc a la calçada que quan s'ha apagat, han netejat.

A Torroella de Montgrí de bon matí s'ha tallat el pont del Ter que dóna accés a la població. Els Mossos d'Esquadra impedien el pas a la vila i molts conductors han optat per aparcar als camps o voral de la carretera i accedir a peu al nucli urbà. Activistes i policia informàven de la situació als conductors.

Verges i Ullà han estat els talls més matiners, cap a les sis diversos activistes han bloquejat la carretera en els dos sentits de la marxa. A Verges els activistes han vallat la rotonda del poble amb cintes i bales de palla per bloquejar la circulació.

Protestes arreu del pais amb Barcelona blindada

Les protestes dels CDRs s'emmarquen en la jornada de mobilitzacions arreu del país contra el Consell de Ministres Espanyol que s'ha celebrat a la Llotja de Mar de Barcelona. Unes mobilitzacions que han portat importants problemes a la xarxa viària amb talls als accessos de Barcelona i l'AP-7 en diferents punts.

A la capital catalana la reunió de l'executiu de Pedro Sánchez s'ha celebrat sota un important desplegament policial de més de 9.000 efectius amb franctiradors, una zona vermella i dos cordons de seguretat que han blindat el centre de Barcelona.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política