Palamós elabora un inventari de serveis comunitaris pel voluntariat de l'alumnat d'ESO

Palamós

Data: 24/01/2018


Intervé: Natàlia Casellas, Regidora d'Ensenyament.

L'Ajuntament de Palamós està elaborant un inventari de serveis comunitaris per tal que l'alumnat de 3r i 4t d'ESO hi pugui anar a fer la col·laboració obligatòria que s'introduirà l'any 2019. 
 
Tal i com va anunciar la llavors consellera d'Enseyament, Irene Rigau, el 2014, el curs 2019-2020 inclourà dins el currículum de 3r o 4t d'ESO un voluntariat obligatori de 10 hores. 
 
L'objectiu d'Ensenyament és dotar l'alumnat de competències socials i cíviques en una pràctica que ja implementen països com Alemanya, Suïssa o Holanda. 

Des del consistori palamosí s'està treballant amb els centres educatius, les diferents àrees municipals i les entitats de la ciutat en l'elaboració d'un catàleg de serveis comunitaris per oferir a l'alumnat de Palamós. 
 
En paral·lel i en el marc del Palamós Ciutat Educadora l'àrea d'ensenyament està elaborant un document de butxaca per explicar als palamosins i palamosines què és el PEC i com s'hi pot col·laborar. El llibret informatiu rep el nom de Mini PEC i explicarà de manera didàctica, fàcil i entenedora tot el que comporta el Projecte Educatiu de Ciutat. 
 
El Palamós Ciutat Educadora és una filosofia de desenvolupament social en el que l'educació hi té un paper primordial. Engloba totes les àrees de l'Ajuntament, a més del teixit social, econòmic i educatiu de la ciutat. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat