La caseta de nines de les Xulivert es converteix en cendra i clou el carnaval de Calonge

La Caseta de les Xulivert ja és cendra a través d'una foguera que ha acabat amb el somni carnavalesc i ha tornat Calonge a la quotidianitat després de dies de gresca. El regnat col·lectiu de la colla ha acabat com ha sigut, sense protagonismes individuals i engolit per unes flames que l'han esborrat.

La sardinada popular ha posat punt i final al carnaval de Calonge, que com cada any va una setmana més tard que la resta dels seus germans de la Costa Brava Centre.

Les colles de Carnaval han instal·lat una parrillada de torrades i sardines a la plaça del Castell sota l'atenta mirada dels curiosos que esperàven amb ànsia el berenar.

Com diu el mestre Emilio Arrieta a la Sarsuela 'Marina' 'El vino hará olividar las penas del amor' i així els carnavaleros i carnavaleres han pogut ofegar la seva nostàlgia amb una de les coses més civilitzades del món, en paraules de Hemingway. Una paraula molt adequada que contrasta amb la rauxa que ha envaït uns dies de disbauxa.

Després de llegir el tradicional llegat, en aquest cas, de les Carnestoltes, amb un repàs que no ha deixat canya dreta, Lluís Armela ha obert bufador per encendre una foguera que riu-te'n de les de Sant Joan.

I vet aquí un sardina i una torrada la festa carnavalesca s'ha donat per fosa i acabada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat