La Bisbal col·loca un mural ceràmic per commemorar els 700 anys del mercat

Per commemorar els 700 anys del Mercat de la Bisbal, l'Ajuntament del municipi ha col·locat al Portal de la Riera un mural ceràmic commemoratiu. La peça és un plànol i reflecteix com era la capital de la comarca als inicis del mercat i com va anar evolucionant.

Sota el Portal de la Riera que correspon a l'entrada del camí que venia i anava a Girona i que actualment és de les poques estructures que queden de l'antiga muralla visible a la Bisbal d'Empordà, si troba aquest mural ceràmic. És un plànol creat per l'historiador local Jordi Firgola que reflecteix com era el municipi als inicis del mercat i com va anar evolucionant al llarg dels segles. El mapa està dissenyat a través d'un llarg procés d'investigació històrica i mostra l'època de l'edat mitjana, quan el rei Jaume II va atorgar el privilegi de la celebració d'un mercat els divendres.

Els vianants que passin pel costat poden copsar com era el nucli antic i hi poden ubicar diversos carrers, les torres i la muralla. El mural ha estat dut a terme per Jaume Rulduà, ceramista del municipi.

Amb aquesta peça l'Ajuntament ha volgut commemorar els 700 any del Mercat de la Bisbal. Una iniciativa que forma part dels diversos actes de reconeixement.

Enguany fa 700 anys del privilegi de celebrar un mercat setmanal els divendres a la Bisbal d'Empordà i des de llavors, cada divendres el mercat acull vora un centenar de parades i és un referent comarcal i turístic i un actiu econòmic municipal.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura