Es prorroga l’exposició dedicada al músic i compositor Juli Garreta

INTERVÉ: JOSEP ROPERO COTO, músic i guía de l’exposició

L'exposició dedicada a Juli Garreta i Arboix, ubicada a l'antic hospital de Sant Feliu de Guíxols s'ha prorrogat fins al 27 de setembre. La mostra havia de tancar les portes aquest cap de setmana però a causa de l'interès del públic l'ajuntament de Sant Feliu ha decidit allargar-la.
Aprofitant que aquest 2020 la ciutat és la capital de la sardana s'ha dedicat l'exposició en memòria del músic i compositor més universal, lligat amb el fet sardanista, que ha viscut al llarg del temps a Sant Feliu de Guíxols.
La mostra es trova en una de les sales d'exposició del Museu d'Història del municipi i porta el nom de "Juli Garreta, el paissatge fet música". Amb aquesta proposta es pretent reivindicar al ganxó i desmitificar que era un geni sense formació.

L'exposició compta amb una primera part introductòria amb un recorregut històric on s'explica l'origen de la sardana, passant pels instruments de la cobla i diferents formacions que Sant Feliu ha vist néixer al llarg del temps.
També es fa un repàs de les associacions que han mantingut viu el caliu de les audicions i les ballades a la ciutat. Tot i que el que més permet la mostra és conèixer una mica millor el seu protagonista i trencar alguns dels mites que han acompanyat la figura de Garreta.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura