Porta Ferrada de rècord: supera la barrera dels 40.000 espectadors

INTERVÉ: Albert Mallol, director artístic del festival

El Festival de la Porta Ferrada tanca la 57ª edició com la més multitudinària de la seva història. Gairebé 42.400 persones han passat per Sant Feliu de Guíxols i s'ha superat així per primera vegada la barrera dels 40.000 espectadors. 

Amb una quarantena de propostes artístiques, part de la culpa de l'èxit l'han tingut els 15 'sold-outs' d'enguany al certamen ganxó. La direcció considera que són fruit de l'aposta per una programació variada que ofereix unes quantes sessions de cada gènere i que a més innova cada vegada, amb apostes com el rock de Marea, verdader 'hit' d'afluència de l'estiu a l'Espai Port. També es valora molt positivament el cicle de sis anys de gestió públicoprivada amb l'empresa The Project. Ara es torna a convocar concurs i The Project, de moment, ja s'hi ha presentat. 

Pel que fa a la valoració qualitativa, el festival sap que el públic està molt satisfet i que cada cop és més fidel. Per exemple, a l'últim concert fet a l'Espai Port, el de Joan Dausà, es va apreciar que més de la meitat dels espectadors repetien com a mínim per segon cop aquest 2019. També puntuen amb nota alta la instal·lació del 'village' i l'oferta gastronòmica. 

De cara a futures edicions Porta Ferrada vol encarar la recta final cap al seixantè aniversari. De moment, l'any que ve tocarà la número 58 i el certamen vol créixer fent espectacles de més disciplines, recuperar el recinte del Guíxols Arena, on hi espera programar diversos shows de gran format amb capacitat per a més de 5.000 assistents, i repartir-se en nous espais al llarg i ample de la ciutat de Sant Feliu.

Una de les novetats que ha tingut més bona rebuda d'enguany són les exposicions al Monestir que complementaven l'oferta sobre els escenaris. Aquestes, la de pintura i escultura del músic Manolo García i la de fotografia sobre flamenc de l'andalús Che, seguiran sent visitables fins el 31 d'agost.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura