Palamós planteja la construcció d'habitatges socials cooperatius

Palamós

Data: 15/02/2019

INTERVÉ: Joan Bohigas, portaveu de la CUP / Jordi Pallí, regidor d'Habitatge

La cooperativa Sostre Cívic impulsarà un estudi de viabilitat per veure les possibilitats que té Palamós en l'oferta d'habitatge cooperatiu. L'Ajuntament ha aprovat un protocol d'intencions amb aquesta entitat cooperativa per impulsar la creació d'un parc d'habitatges socials en règim cooperatiu.

L'Ajuntament cedeix el dret de superfície d'una parcel·la municipal de 1.000m2 situada a l'avinguda Catalunya, prop de l'estadi i just al costat d'un supermercat perquè Sostre Cívic pugui promocionar, construir i gestionar un edifici on hi cabrien 34 habitatges cooperatius.

Tots els partits polítics excepte la CUP van donar suport al protocol. Des la Candidatura d'Unitat Popular no en tenen prou i creuen que es podia haver fet més per garantir el dret d'habitatge al municipi als joves i a les persones amb escassa capacitat econòmica.

El regidor d'Urbanisme Jordi Pallí va assegurar que el camí ha sigut difícil i han trobat pocs aliats per poder desenvolupar aquestes polítiques d'habitatge social. Tot i això amb aquest protocol que no condiciona a futurs governs s'obre la possibilitat d'implantar aquest nou tipus d'habiatatge cooperatiu a Palamós.

El govern seguirà de prop els moviments de la cooperativa Sostre Cívic i es farà conjuntament el conveni que determini com s'han de construir aquests habitatges i quines són les condicions per optar a un d'ells.

Mànyik i Prim donen suport a una moció de rebuig de l'operació contra l'independentisme
E
n el mateix plenari es va aprovar una moció proposada per la CUP en la que es rebutja l'operació contra l'independentisme i les detencions del passat 16 de gener. A part de la CUP també Esquerra Republicana, Convergència i Unió, Junts per Palamós i Sant Joan i fins i tot la regidora no adscrita i ex portaveu del Partit Popular van donar-hi suport. També una regidora socialista va decidir trencar l'abstenció acordada pel seu grup i va votar a favor de la moció.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política