Begur torna a celebrar la benedicció de Rams a l'ermita de Sant Ramon

Begur

Data: 14/04/2019

INTERVÉ: Josep Taberner, mossèn de Begur, Esclanyà, Pals i Regencós

El Diumenge de Rams dona el tret de sortida a la Setmana Santa recordant l'última entrada de Jesucrist a Jerusalem, on la gent el va rebre alçant branques de llorer i olivera.

Tot i que alguns costums han anat canviant, aquesta tradició popular i familiar s'ha mantingut amb el temps. Per aquest motiu continua sent habitual veure les parròquies i places ben plenes de nens i nenes estrenant vestits nous i passejant amb les palmes i palmons ben guarnits, però també gent gran que no es vol perdre la tradició.

Enguany al Baix Empordà la festivitat s'ha viscut amb especial il·lusió al municipi de Begur, on després de molts anys la benedicció s'ha tornat a celebrar a l'ermita de Sant Ramon. Més de 200 persones s'hi han acostat, aprofitant també per poder visitar aquest espai que, fins ara, només obria les seves portes al públic un cop l'any, per la diada del patró.

En acabar la benedicció, tots els assistents s'han dirigit a l'església parroquial del municipi, on s'hi ha realitzat la missa solemne. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura