I tu, per Cap d'Any, sopes a casa o de restaurant?

INTERVÉ: Josep Font, restaurant Sa Punta

Aquest dimarts a la nit és Cap d'Any, la festa més celebrada arreu del món i aquella data senyalada al calendari en què gairebé ningú vol estar-se'n de sortir i sopar amb amics i familiars. El problema ve a l'hora d'escollir el lloc. Hi ha qui prefereix quedar-se a casa i així estalviar, o qui decideix prendre els raïms fora de casa i així oblidar l'estrès de comprar, cuinar i organitzar el sopar.

Segons ens informa el cap de sala de l'hotel Sa Punta, aquesta vetllada omplirà la gran majoria restaurants i hotels, tot i que el sector fa anys que ha notat una davallada molt important pel que fa a grups grans. Aquests majoritàriament són els que decideixen sopar a casa i, en tot cas, després sortir a fer la copa i a ballar. Per tant per cap d'any veurem restaurants plens però amb taules poc nombroses.

La quantitat que es pensa gastar la gent en el sopar de cap d'any sol ser una mica més elevada que la que es destina a la resta, tot i que els restauradors asseguren que miren d'oferir el millor menú al preu més ajustat possible, tenint en compte els preus del mercat en aquestes dates.

A l'hora d'escollir menú el marisc i el peix són aquell menjar que no pot faltar mai a taula per cap d'any. En tot cas el torró continua sent una de les postres més considerades i, per beure, la beguda imprescindible és, per a la majoria, el cava. I més enllà del menjar i la beguda, que no falti el cotilló, la festa, l'alegria i els raïms.

El Gremi de Restauració admet que, tot i aquesta tendència de molta gent de quedar-se a casa avui, hi haurà molts restaurants plens. I vosaltres, que sou, de quedar-vos a casa o de sortir?

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura