La Biblioteca Pere Blasi triplica el préstec de llibres digitals a causa de la pandèmia

El 2020 va venir marcat pel confinament domiciliari i les restriccions, un increment d'hores lliures que els torroellencs i torroellenques van saber traduir en temps de lectura. Ho constata la Biblioteca Municipal Pere Blasi que va triplicar el préstec de llibres digitals respecte a l'any 2019.

Es van realitzar 1.240 préstecs de llibres digitals
Si bé l'espai va restar tancat durant dos mesos, fou l'aplicació e-Biblio l'encarregada de continuar oferint el servei de préstec. Així doncs, els habitants van canviar el tradicional paper, per la lectura a través d'un dispositiu electrònic. En concret, durant el 2020 es van realitzar 1.240 préstecs de llibres digitals, mentre que el 2019 en foren només 372. Una tendència que ens marca el destí de la lectura en temps de pandèmia.

Iniciativa e-Biblio
El projecte e-Biblio, el qual n'és beneficiària la biblioteca de Torroella de Montgrí, és un servei gratuït de préstec de llibres electrònics a través d'una aplicació de mòbil i una web. La iniciativa està pensada per les biblioteques públiques d'Espanya, per tal d'oferir llibres, pel·lícules i documents diversos, durant les 24 hores del dia, 7 dies a la setmana.

La programació va tirar endavant
Des de la memòria del centre fan un balanç positiu de la temporada anterior, alhora que constaten "la important capacitat d'adaptació que va tenir el servei al nou context". Paral·lelament i malgrat les restriccions, Pere Blasi va continuar oferint el seu tradicional programa d'activitats, tals com el Club de Lectura, Llegir Teatre, Hora del Conte, presentacions i visites escolars. En petit comitè i amb alguns tallers traslladats a les pantalles, es van tirar endavant 38 activitats, que van comptar amb 1.010 participants.

Van visitar el centre 21.064 persones
Si desglossem les dades del 2020, la biblioteca va rebre 21.064 visitants en els 221 dies d'obertura. A més, es van gestionar 20.924 préstecs, amb els llibres i les pel·lícules com a elements més demandats. El servei de connexió a internet també fou utilitzat per 705 persones.

Biblioteca de l'Estartit
Pel que fa a la Biblioteca de l'Estartit, es preveu estrenar els nous equipaments en el transcurs d'aquest any. Segons afirma la seva directora, Cristina Rufí, "actualment l'espai és petit i s'utilitza bàsicament per consultar Internet o com a sala d'estudi". Unes intal·lacions, que en temps de pandèmia on es prioritzen els grans espais i amb ventilació, semblen ser més que mai una prioritat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura