Un "Act of Love" dels Simple Minds al Festival de la Porta Ferrada

Els escocesos Simple Minds han actuat aquest dissabte al Guíxols Arena en el marc del Festival de la Porta Ferrada. El grup de rock, que ha venut més de 60 milions de discs a tot el món, ha presentat l'àlbum recopilatori del seu 40è aniversari (​The Best of 1979-2019). Entre el públic s'ha registrat una alta presència de britànics i s'han corejat himnes com 'Don't you forget about me' o 'See the lights'.

Son més de 40 anys de trajectòria musical, que els han fet palés d'un gran èxit a escala internacional. Avui dia, l'incansable cantant Jim Kerr o l'exultant Charlie Burchill a la guitarra encara capitanegen Simple Minds, un grup que va marcar la generació del '80 i '90 a ritme de rock 'n roll.

Tanmateix, els escocesos són reconeguts per apuntalar la creació del new wave, i enterrar així, el fins llavors predomini del gènere punk. Si bé és cert, que els seus èxits musicals es pronuncien en 'Don't forget about me', 'Let there be love' o el retrat de l'època convertida en balada de 'Belfast Child', el concert de Sant Feliu de Guíxols va arrencar amb 'Act of love'.

L'elecció de la peça no fou casualitat. De fet, Jim Kerr ha anunciat en múltiples ocasions, que en escoltar el riff de guitarra de Burchill va creure per primer cop en l'immens potencial de la banda.

El cantant de Glasgow no anava errat. Amb la gira del seu 40è aniversari en marxa, Simple Minds ha venut més de 60 milions d'àlbums i s'ha erigit numero 1 en països com el Regne Unit, Alemanya o Espanya.

'Mandela Day', 'See the lights', 'Alive and Kicking' o 'New Gold Dream' van completar el repertori musical d'aquest dissabte, amb una alta presència de britànics entre el públic.

Sense pitjar el fre, la Porta Ferrada encara els pròxims concerts del festival amb la veu d'Iggy Pop (29 de juliol), Chucho Valdés & Paquito D'rivera (30 de juliol), i Isabel Vinardell & Isabelle Laundenbach (31 de juliol).


SET LIST DE SIMPLE MINDS AL FESTIVAL DE LA PORTA FERRADA

- Act of Love
- Love Song
- The King is White
- Waterfront
- Book of Brilliant
- Mandela Day
- F.Y.J.
- Let There Be Love
- Belfast Child
- She's a River
- Someone Somewhere
- See The Lights
- Don't You Forget
- New Gold Dream
............................
- Speed Your Love
- Alive And Kicking
- Sanctify Yourself
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura