Palafrugell i SOC aposten per la formació professional dual en socorrisme i natació

Palafrugell

Data: 31/05/2023

Ens acostem a una de les sesions pràctiques de la Formació Professional Dual en Socorrisse i Tècnic de Natació de Palafrugell, per conèixer més sobre com va néixer la necessitat d'impulsar-la i com funciona.

A Palafrugell la natació és una professió amb futur, i així ho demostra el programa de Formació Profesional Dual que permet estudiar i treballar al mateix temps. Una eina que ha ajudat a molts joves a donar el pas d'endinsar-se en aquest món i tenir una nova oportunitat laboral.

El servei d’Ocupació municipal de l’Ipep (SOMI) ha col·laborat en els últims 4 anys amb l’empresa SH Concept Formació per poder oferir formació ocupacional gratuïta en socorrisme a Palafrugell. Aquesta actuació és 100% subvencionada i impulsada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons del Servicio de Empleo Público Estatal (SEPE).

Aquesta formació, dona resposta a dos línies d'objectius principals: per una banda, el de facilitar a les persones joves en situació d'atur la millora de la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual. Per altra banda, proporcionar treballadors qualificats a les empreses amb dificultats per trobar-ne. Ja que el territori disposava d'una manca de professionals locals en aquest sector, el que comportava a una contractació externa.

El projecte va començar oferint un certificat de professionalitat en socorrisme que comportava a que la professió formada fos molt estacional. Ara, després del treball de l'IPEP i SH Concept Formació i la subvenció del SOC, el nou format de programa de formació dual remuerat també ofereix formació en técnic de natació. 

Tot i que el funcionament del programa té un balanç positiu, hi ha una petit problema: i és que hi han alguns alumnes que abandonen abans de temps per l'atractiu de rebre una oferta laboral de temporada d'estiu. El programa no finalitza amb la formació, si no que també ajuda a ser presents a diferents borses de treball.

En alguns casos, els i les alumnes s'hi apunten per guanyar punts en algunes oposicions i alhora formar-se amb una retribució econòmica. I en d'altres, interessats per les activitats aquàtiques, van veure una oportunitat laboral de futur.

Mentre els alumnes d'aquesta edició es preparen per al seu futur laboral, SH Concept Formació ja treballa per poder augmentar el nivell de polivalència de futures edicions. Afegint professionalitats en les formacions, com la de socorristes en espais naturals.

Més informació a sobre l'FPO i les bases a: https://ipep.cat/ca/noticies/el-somi-promou-una-fpo-dual-de-socorrista-en-instal-lacions-aquatiques-i-de-tecnic-de-natacio-a-pala 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports